Monika Vengrínová Iné športy

15. ročník Popradskej futsalovej ligy: Zaslúžene zvíťazil Union

Deväť futsalových tímov na popradskej pôde odohralo 24 kôl jesennej a jarnej časti. Len jedinú prehru okúsilo družstvo Unionu, ktoré sa tak suverénne stalo najlepším tohtoročným tímom ligy. Ich ďalším cieľom je vrátiť do Popradu extraligu.

Ilustračný obrázok k článku 15. ročník Popradskej futsalovej ligy: Zaslúžene zvíťazil Union
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Deväť tímov, 24 zápasov

„Sme radi, že táto sezóna prebehla úspešne. Čakali sme, že sa rozhodne v poslednom zápase medzi Unionom a Lionom, ale SDS-ko zamiešalo karty v poslednom kole, s čím prakticky nikto nerátal. Sme však radi, že súťažiaci prišli takmer v plnom počte a súťaž sa odohrala do úplného konca,“ premýšľa organizátor ligy Štefan Harhovský.

Tohto ročníka sa zúčastnilo deväť tímov – Union, Lion, SDS, Elron team, OV SZM, Euronics, Evolution, Coroll a Beer boys, pričom každé z mužstiev odohralo 24 zápasov. Najlepšiu sezónu malo mužstvo Unionu s 23 víťazstvami a 69 bodmi. Počas celej súťaže im na krk dýchali hráči Lionu, ktorí celkovo pustili len tri zápasy a nazbierali 61 bodov. Najmenej sa darilo tímu Beer boys len s dvoma vyhratými zápasmi. Šampanské tak zaslúžene otvárali hráči Unionu.

Union chce vrátiť extraligu do Popradu

„Súťaž bola dobrá, hlavne sme spokojní s víťazstvom v tejto lige. Tiež sme potvrdili svoj úspech z regionálnej súťaže, kde sme skončili takisto prví. Chcem poďakovať chlapcom, že sme uspeli a pripravujeme sa na ďalší turnaj, ktorý sa uskutoční na Donovaloch. Chceme obhájiť titul, taktiež by sme chceli uspieť v regionálnej súťaži, čo je druhá celoslovenská liga a nadviazať na úspech z tejto sezóny. Našim cieľom je tiež dostať sa do baráže a vrátiť extraligu do Popradu,“ uvažuje Lukáš Alexa z Union Poprad.

S čerstvo ukončenou sezónou sú tak spokojní nielen hráči, ale aj vedúci ligy. „Počas celej sezóny nám vychádzalo počasie. Od jari ani raz nepršalo, takže sme skončili veľmi rýchlo, s čím sme nerátali. V novej sezóne veľmi radi uvítame ďalšie mužstvá. Táto liga, myslím si, sa dobre rozbehla a dúfam, že tak bude pokračovať aj ďalej,“ dodáva na záver Harhovský.

Futsalovú ligu vyhral Union Poprad
1
Galéria
Futsalovú ligu vyhral Union Poprad
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM