Peter Handzuš Rôzne

2. ročník fotosúťaže Moja škola, moja trieda

Do 2. ročníka fotosúťaže Moja škola, moja trieda, ktorá sa dnes začala v Prešove, môžu svoje digitálne fotografie zasielať žiaci prešovských základných a stredných škôl do 30. mája.

Autor a organizátor projektu Ľuboš Lukáč uviedol, že v minulom roku sa mohli tejto súťaže zúčastniť len deti zo základných škôl, v tomto roku ju však rozšírili aj o kategóriu stredoškolákov.
„Od záujemcov očakávame fotografie v digitálnom formáte, ktoré budú zachytávať tvorivú činnosť žiakov, ale aj ich pedagógov počas školského roka. Ide napríklad o besedy, exkurzie, školské i mimoškolské akcie či účasť na rôznych projektoch,“ vysvetlil Lukáč.
Doplnil, že účasť na fotosúťaži si nevyžaduje žiadnu registráciu, stačí, ak záujemca svoj príspevok pošle na mailovú adresu fotosutaz@gmail.com. Nesmie však zabudnúť napísať svoje meno, adresu, vek, kontakt a názov školy i fotografie.
Súťažné snímky vyhodnotí porota a vyberie dva najlepšie zábery v oboch kategóriách. Víťazi budú odmenení napríklad webkamerou, počítačovými hrami, pamäťovými médiami či knižnými publikáciami.
Špeciálnu cenu udelí poslanec Národnej rady SR Ondrej Matej, ktorý prebral nad podujatím záštitu. Okrem toho všetkých ocenených bude hostiť v cukrárni, kde plánujú urobiť vyhodnotenie súťaže a rovnako aj výstavu najlepších fotozáberov.
Súťaž organizuje Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove v spolupráci s Ústavom informácií a prognóz školstva a ďalšími partnermi. Záujemcovia nájdu potrebné informácie na stránke www.mladyfotograf.sk, kde budú zverejnené aj súťažné fotografie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM