Monika Vengrínová Kultúra

20 000 ľudí na Viva Italia: Organizátori hodnotia tento ročník veľmi pozitívne

Už tretí ročník talianskeho festivalu Viva Italia pritiahol uplynulý víkend do centra Popradu približne dvadsaťtisíc návštevníkov, čo je dvakrát viac ako vlani. Organizátori sú spokojní.

Ilustračný obrázok k článku 20 000 ľudí na Viva Italia: Organizátori hodnotia tento ročník veľmi pozitívne
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Hodnotíme tento ročník veľmi pozitívne, aj vystavovatelia aj návštevníci potvrdili, že sme opäť zvýšili úroveň. Návštevnosť bola okolo 20 tisíc ľudí, zábava a atmosféra bola talianska, takže sme spokojní a pokračujeme dobrým smerom,“ zhodnotil dnes šéf organizačného výboru podujatia Fabio Bortolini z Občianskeho združenia (OZ) Pre mesto.

Už teraz sa organizátori chystajú na ďalší ročník, predpokladajú, že počet talianskych gastronomických vystavovateľov sa opäť zvýši. Väčšina z nich už potvrdila účasť na ďalšom ročníku a osloviť chcú aj ďalších svojich talianskych partnerov. „Tento rok sme sa zamerali viac na kultúrne podujatia. Budúci rok chceme festival opäť rozšíriť, a to o viac vystavovateľov, aby sme spojili gastronómiu a hudbu s talianskou a slovenskou kultúrou,“ dodal Bortolini.

Združenie si však ďalší ročník nevie predstaviť organizovať bez podpory mesta, keďže pôjde o podujatie veľkých rozmerov. Tento rok popradská samospráva festival nepodporila, dokonca organizátorom zaslala faktúry za prenájom pódia, záber verejného priestranstva i vstup vozidiel na Námestie sv. Egídia. Minulé dva ročníky to pritom tak nebolo. „Neviem si to vysvetliť, nakoľko všetci v Poprade hovoria, že sa tu nič nedeje a potom, keď začneme niečo organizovať, tak mesto cúva a nepodporuje nás. Pre mňa je to po 24 rokoch, čo som na Slovensku, trošku prekvapujúce,“ uzavrel Bortolini.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM