Monika Vengrínová Rôzne

3 dni plné lákavého programu: V Tatrách odštartujú kultúrne leto!

Celé tri dni, od piatka 13. do nedele 15. júna, budú Tatry žiť atraktívnym programom a jedinečnou atmosférou. Odomknutie hladiny Štrbského plesa, posvätenie prameňa, Tatranské kultúrne leto, sprístupnenie chodníkov, festival i juniáles.

Ilustračný obrázok k článku 3 dni plné lákavého programu: V Tatrách odštartujú kultúrne leto!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Naša top sezóna konečne začína, program sme zvolili pestrý a bude prebiehať po celých Tatrách, tak aby si vybral každý. Na väčšinu podujatí k otvoreniu sezóny je vstup voľný pre širokú verejnosť. Podobne zaujímavé, ako otvárací program, bude aj celé vysokotatranské leto. Očakávame, že letná sezóna v našich veľhorách bude úspešná a návštevnosť nám opäť porastie a to najmä podiel domácej klientely a rodín s deťmi“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Sériu podujatí k otvoreniu sezóny začne symbolické odomknutie hladiny Štrbského plesa v piatok 13.júna za účasti starostu obce Štrba, úspešného biatlonistu Pavla Hurajta a Poseidona, ktorý na plese tiež už nemôže chýbať. V rovnaký deň vo večerných hodinách na terase Grandhotela v Starom Smokovci zaznejú podmanivé tóny vážnej hudby. Svoj koncert odohrá 35-členný sláčikový orchester Musica Iuvenalis z Košíc a zaspievajú sólisti Opery Štátneho divadla Košice, pričom zároveň pôjde o úvodný koncert Tatranského kultúrneho leta. Následne na rovnakom mieste, ale už v žiari fakieľ a reflektorov primátor Mesta Vysoké Tatry oficiálne otvorí Tatranské kultúrne leto a farár posvätí prameň smokoveckej kyselky. Celý akt dotvorí inscenovaný príbeh z histórie tatranských prameňov a ďalší sprievodný hudobný a tanečný program.

Sobota 14.júna začne aktom symbolického sprístupnenia tatranských chodníkov turistom. Turistickí nadšenci sa stretnú v horskom hoteli na Popradskom plese, kde zahrá goralská muzika, pripravená je tradičná zabíjačka s ochutnávkou, ukážky práce horských záchranárov, preteky s krošňou a večerná veselica pri country hudbe. Na Podbanskom bude v tento deň určite veterno. Treba za tým hľadať už 9. ročník populárnej súťaže vo varení fazuľovice „O Podbanský Prdkáč“, ktorý doplní aj atraktívny sprievodný program pre všetkých divákov. Multižánrový hudobný festival za účasti popredných slovenských a českých hudobníkov s názvom Tatra Fest bude zase v Novom Smokovci baviť až do neskorého večera.

Nedeľné popoludnie 15.júna v altánku v centrálnom parku v Tatranskej Lomnici bude patriť Tatranskému juniálesu. Vystúpi napríklad obľúbený Drišľak a deti sa potešia a zasúťažia si s postavičkami Disney, vyšantia sa na nafukovadlách, povozia sa na poníkoch a zamaškrtia si na tureckom mede, cukrovej vate, či medovníčkoch.

Otvorenie letnej turistickej sezóny Vysoké Tatry
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM