Peter Handzuš Krimi

41 ročný muž nahlásil bombu na súde a zapálil schodiskovú sedačku pre invalidov

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin šírenia poplašnej správy 41 ročnému mužovi z Lieskovca, okr. Zvolen, toho času bezdomovec, ktorý sa zdržiava v meste Poprad.

V pondelok 8.8.2011 v čase o 17:08 h zavolal obvinený z verejného telefónneho automatu na Mnoheľovej ulici v Poprade na policajnú linku 158. Predstavil sa pod vymysleným menom a oznámil, že jeho kamarát bol neprávom odsúdený, preto chce dať na súd bombu. Následne hovor ukončil. Polícia ihneď prijala potrebné bezpečnostné opatrenia a aj za pomoci služobného psa prehľadala budovu súdu v Poprade s negatívnym výsledkom. Okamžitými úkonmi ihneď po telefonáte a operatívnou činnosťou popradských kriminalistov sa volajúceho podarilo stotožniť a vypátrať. Policajti ho zadržali na druhý deň ráno v Poprade na námestí. Krátko pred telefonátom vhodil obvinený do poštovej schránky pri pošte na Mnoheľovej ulici v Poprade papierik, na ktorý napísal: „Anonim pre súd. Chcem aby ste vedeli že vám odpálim všetké auta, a keď sa mi podarí tak vám ešte dám pred vchod bombu vy viete začo! To čo píšem aj spravím to mi verte. Španiel tak ma volajú.“

Motívom konania obvineného malo byť to, že mal pocit, že bol neprávom odsúdený a taktiež, že jeho žiadostiam na podmienečné prepustenie počas výkonu trestu súd nevyhovel.

Po zadržaní policajti muža umiestnili do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia bol taktiež podaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Pri vyšetrovaní tohto prípadu a vykonávaní procesných úkonov s obvineným zistili policajti, že obvinený má na svedomí aj zapálenie schodiskovej sedačky na prepravu zdravotne postihnutých v jednom z popradských bytových domov.

Ku skutku došlo 4.5.2011, kedy v čase medzi 16:00 h až 16:15 h vošiel obvinený cez neuzatvorené vchodové dvere na prízemie bytového domu na Šrobárovej ulici v Poprade. Vybral zapaľovača, ktorý mal pri sebe a zapálil ním čalúnenie šikmej schodiskovej sedačky typu V54 určenej na prepravu zdravotne ťažko postihnutej osoby. Požiar sa rozšíril na ostatné časti sedačky, čím došlo k zhoreniu samotnej stoličky ako aj elektroinštalácie. 6á ročnému majiteľovi sedačky, ktorý ju využíva, vznikla jej zničením škoda 5.300.- €.

Za tento skutok obvinili popradskí policajti 41 ročného Lieskovčana z prečinu poškodzovania cudzej veci.

Daniel Džobanik, KRPZ Prešov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM