Martin Sýkora Správy

500 eur od Hlinu za odhalenie kupovania hlasov v rómskych osadách pod Tatrami!

Problému s kupovaním hlasov najmä v rómskych osadách počas jesenných volieb do vyšších územných celkov (VÚC) chce predísť Alojz Hlina z KDH.

Ilustračný obrázok k článku 500 eur od Hlinu za odhalenie kupovania hlasov v rómskych osadách pod Tatrami!
Zdroj: TASR

Hlina ponúkol za pomoc peniaze

Ako odmenu za pomoc pri odhaľovaní, dokumentovaní a súčinnosti až do právoplatného odsúdenia páchateľov trestného činu volebnej korupcie podľa Trestného zákona ponúka strana 500 eur. Uviedol to počas brífingu pri rómskej osade v obci Rakúsy v okrese Kežmarok predseda KDH Alojz Hlina.

„V osade Rakúsy sa v minulosti nakupovali voličské hlasy a plánuje sa to aj v týchto voľbách,“ povedal Hlina.

Podľa neho sa na Slovensku nakupujú rómske hlasy najmä v Prešovskom kraji. „Musíme sa to pokúsiť zastaviť, nedá sa na to pozerať. Pokiaľ o tom, kto bude starosta alebo predseda kraja, bude rozhodovať bezcharakternosť politikov, peniaze pre úžerníkov a cigarety pre chudobných Rómov, tak to nesvedčí o tom, že sme zdravá krajina,“ povedal.

Zdroj: TASR

Prvých 20 za 500 eur

„Chceme sa proti tomu postaviť a zastaviť to. Nechceme len konštatovať, že sa kupuje. Máme pripravených viacero akcií,“ uviedol Hlina.

Jednou z nich je odmena 500 eur pre prvých 20 ľudí, ktorí pomôžu identifikovať, zadokumentovať a byť súčinní so štátnymi orgánmi až do konečného vyšetrenia a potrestania trestného činu volebnej korupcie.

„Kupovanie hlasov je trestný čin a potrebujeme odvážnych ľudí, ktorí nám to pomôžu odhaliť,“ vysvetlil. Podľa Hlinu sa tento fenomén vyskytuje najmä v osadách v podtatranskom regióne, ide napríklad o obce Rakúsy či Lomnička v okrese Stará Ľubovňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM