Martin Sýkora Iné športy

83 hráčov nielen spod Tatier: Letný tatranský pohár 2017 ukončil bowlingové leto

Počas 9. ročníka Letného tatranského pohára sa predstavili hráči zo Slovenska, Čiech a Maďarska. Hráči bojovali v 15-tich kvalifikačných rundách o 32 postupových miest.

Ilustračný obrázok k článku 83 hráčov nielen spod Tatier: Letný tatranský pohár 2017 ukončil bowlingové leto
Zdroj: BK Citybowling

Posledným postupovým hráčom sa stal Jiří Harašta. Víťazom kvalifikácie sa stal Anton Zoričák so súčtom 1303. V kvali­fikácii sme mohli vidieť aj najvyššiu hru turnaja 298 v podaní Lukáša Andrássyho. Vo dvoch štvrťfinálových blokoch odohrali hráči 4 hry, ku ktorým sa im pripočítal 50-percentný prenos z kvalifikácie.

„Bolo vidieť, že hráči už našli spôsob, ako dosiahnuť vysoké čísla. To dokazovali aj priemery zahraté vo štvrťfinále. 8 hráčov dokázalo vo štvrťfinále zahrať priemer cez 200,“ informoval Ľubomír Krul z BK CityBowling Poprad.

Poslednou postupovou hráčkou do semifinále sa stala Kristína Koseková. V semifinále ukázal svoje kvality Roman Karlík, ktorý sa s úžasnými hrami 263, 226 a 257 stal prvým superfinalistom. Do finále sa prebojovalo 8 hráčov, ktorí systémom roll-off odohrali svoje finálové zápasy.

V prvom kroku proti sebe nastúpili Kristína Koseková, Ján Tříska a Jana Karlíková. „V tomto napínavom zápase, to bravúrne zvládla Kristína, ktorá postúpila do ďalšieho kroku. Kristína ani v tomto kroku nedala súperom šancu a porazila Ľuboša Jurínyiho a Jozefa Suváka,“ dodal Krul. V predposlednom finálovom kroku znova Kristína ukázala, že je vo skvelej forme, keď hrou 211 sa prebojovala cez Jozefa Karlíka a Lukáša Andrássyho do superfinále k Romanovi Karlíkovi. Víťazom superfinále sa stal zaslúžene a tak aj víťazom celého LTP 2017 skvelo hrajúci Roman Karlík s hrou 238.

Najlepšou ženou celého tunaja bola Kristína Koseková, najlepším juniorom sa stal Ján Tříska a najvyšší náhod získal Lukáš Andrássy. V doplnkovej súťaži dvojíc sa víťazmi stali Ľuboslav Jurínyi a Lukáš Andrássy.

Zdroj: BK CityBowling Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM