Monika Vengrínová Rôzne

A je to tu: Meteorológovia Poprad vystríhajú pred prvým snežením!

Martin na bielom koni síce neprišiel, ale zdá sa, že počasie už čochvíľa predvedie svoju typicky zimnú tvár. V našom okrese sa totiž očakáva prvé sneženie! Meteorológovia už dokonca pred ním vydali aj výstrahu. Koľko centimetrov môže mať očakávaná biela perina?

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Meteorológovia Poprad vystríhajú pred prvým snežením!
Zdroj: Dnes24.sk

Počasie už postupne začína ukazovať svoju zimnú tvár. K ochladeniu sa už v najbližších hodinách môže pridať prvý sneh. Pred padajúcim vločkami, ako i poľadovicou varujú naši meteorológovia.

„V okrese Poprad sa v nižších polohách miestami očakáva výskyt prvého sneženia, a to so vznikom snehovej pokrývky, pri ktorom spadne 1 – 6 cm nového snehu,“ píše sa na stránkach Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ). Meteorológovia dokonca vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá podľa SHMÚ potrvá od desiatej hodiny večer do utorka 8:00 ráno.

Ostražití buďte obzvlášť na cestách, a to najmä pre ojedinelú tvorbu poľadovice, pre ktorú meteorológovia vydali rovnako prvý stupeň výstrahy. Tá trvá od dnešnej dvadsiatej druhej hodiny do jednej hodiny po polnoci. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia, a pod.“ uvádzajú odborníci zo SHMÚ s tým, že výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM