Webnoviny - Kultúra

ABBA The Concert ponúkne dokonalý návrat v čase

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 10. novembra (WBN/PR) – Jedna z „najprepracova­nejších a najpremyslenejších ABBA shows“ sa predstaví v troch slovenských mestách – Nitre (19.11.), Banskej Bystrici (20.11.) a Poprade (21.11.). O predstavení, ktoré je „revival“ slávnych ABBA koncertov vo Wembley v roku 1979, sme sa zhovárali s vedúcim produkcie Michaelom Nollom.

Na úvod provokatívna otázka – opäť jedna z mnohých ABBA „cover shows“?

Je to určite oprávnená otázka, odpoveď však znie jednoznačne, nie! Existuje množstvo ABBA shows – od zopár vydarených až po veľmi slabé. ABBA The Concert však s týmito „cover shows“ nemá nič spoločné.

Čo môžu teda fanúšikovia očakávať?

ABBA The Concert jednoducho nepatrí medzi tie vystúpenia, na ktorých štyria hudobníci odspievajú najväčšie hity ABBA. Naše vystúpenie je prepracovaný „remake“ slávnych koncertov v londýnskom Wembley z roku 1979. Týchto päť nezabudnuteľných vystúpení zožalo obrovský úspech a milióny fanúšikov sa na ne, pre obrovský záujem o lístky, nedostalo. Našou myšlienkou a cieľom bolo preto pripraviť koncert, ktorý by bol na nerozoznanie od toho spred tridsiatich rokov.

Ako dlho trvá príprava konceptu a celej show?

Pre desať ľudí to bola práca na takmer dva roky. Zozbierali sme množstvo fotografií, kníh, hudobných nahrávok. Veľmi nám pomohli ľudia, ktorí sa koncertu v ´79 sami zúčastnili a samozrejme aj fanúšikovské fóra z celého sveta. Na prípravy bolo prizvaných aj množstvo pôvodných hudobníkov, technikov, dizajnérov a množstvo ďalších osôb, ktorí sa podieľali na pôvodných koncertoch. Celé pódium, pôvodné hudobné nástroje, zosilovač, kostýmy, účesy – hľadali sme takmer všetky tieto veci a väčšinou úspešne. Na scéne máme slávnu „pyramídu“ aj typické žiarovkové osvetlenie. ABBA The Concert má takisto identický program ako koncerty vo Wembley a všetky skladby sú rovnaké ako v ´79.

Spievate live?

Samozrejme! Všetci trinásti umelci hrajú a spievajú naživo. Mimochodom, na turné sme vyrazili s troma kamiónmi, dvoma autobusmi a viac než tridsiatimi tonami materiálu. Celý tím ľudí v zákulisí má 30 členov a naše pódium približne 200 m2.

Jedná sa teda skutočne o veľký projekt. Aké sú reakcie fanúšikov ABBA a médií, vnímajú Vás ako exkluzívnu show?

Reakcie sú vynikajúce. Návštevníci sú nadšení a počet fanúšikov nám rastie s každým vystúpením. Dostávame pozvánky už aj mimo Európy. Čo nás samozrejme teší, je aj mediálna publicita, väčšina recenzií hodnotí náš koncept a celú show mimoriadne pozitívne. Súčasné turné dostalo označenie „Jedna z najprepraco­vanejších a najpremyslenejších ABBA shows na svete“, na čo sme obzvlášť hrdí. Naplánovaných máme takmer 100 vystúpení v 20 krajinách.

ABBA The Concert – „Live vo Wembley“. Má toto označenie špeciálnu príchuť?

Doteraz sme nepočuli o žiadnej show, ktorá by sa mohla popýšiť takýmto originálnym konceptom, takže nás to veľmi teší. Verím, že aj fanúšikovia na Slovensku budú našou show nadšení!

Zapojte sa: http://www.facebook.com/…887158663574

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM