Peter Handzuš Hokej

Adam Lapšanský strelil Slovanu dva góly

Ani jedno družstvo dnešný zápas nevypustilo a tak sa bolo na čo pozerať.

HK Poprad – Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 16. Takáč. 54. a 58. Lapšanský – 7. Skokan, 56. Hájek, Rozhodovali: J. Konc – Štefík, Smrek, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 3825 divákov

Posledné kolo základnej časti nemohlo v postavení oboch súperov nič zmeniť. Mužstvá sa však týmto faktom nenechali ovplyvniť a predvádzali snaživý hokej s množstvom nebezpečných príležitostí. Skóre otvoril v 7. minúte Skokan, ktorého strela spomedzi kruhov zaskočila Melicherčíka. Po inkasovanom góle domáci prevzali iniciatívu a neustále sa tlačili do bránky. Konrád spočiatku odolával, ale v 16. minúte bol už prikrátky na presný zásah Takáča.
Do druhej časti vstúpili aktívnejšie hosťujúci hráči a Melicherčík sa musel mať na pozore. Popradčania sa ubránili niekoľkým oslabeniam a mohli triumfovať z protiútokov. Wanvig najskôr na Konrádovi stroskotal, vzápätí pri ďalšom úniku fauloval a jeho gól nemohol hlavný rozhodca uznať. Neregulérny gól padol aj v obrátenom garde, Lipiansky si pri svojej trefe totiž pomohol vysokou hokejkou. Keď gól z dobrej pozície nedal ani Jackman, na rade boli domáci, ale dva krát v dobrej pozícii stroskotal J.Kopecký.
Treťotretinový hokej divákov nenadchýňal. Zaujímavý moment priniesla 47. minúta, keď Jednekova bomba opečiatkovala ľavú žŕdku Melicherčíkovej svätyne. Dlho to vyzeralo, že ani jeden z tímov neprelomí nerozhodný stav, no Lapšanský v početnej výhode predviedol dôraz pred bránou a dostal „kamzíkov“ do vedenia. Netrvalo dlho a „belasí“ dokázali odpovedať, keď si Melicherčík nenárokoval na Hájekovu trefu, ale Lapšanský ešte nepovedal posledné slovo a 140 sekúnd pred koncom zaznamenal víťazný gól.

Ján Jaško, tréner Popradu: „Zápas mal veľmi dobrú úroveň, aj keď my sme pred zápasom mali problémy so zložením zostavy, dokonca Ján Brejčák musel nastúpiť na centri druhého útoku. Úvod patril hosťom a strelili zaslúžený gól. To nás vyburcovalo a po vyrovnávajúcom góle sme sa dostali do tempa a tlaku, ktorý však bol prerušovaný častými vylúčeniami. V tretej tretine sa rozpútal boj o víťazstvo, Lapšanský mal svoj deň a rozhodol.“
Zdeno Cíger, tréner Slovana: „Sledovali sme kvalitný zápas s dobrým nábojom a nasadením. Som rád, že chlapci pristúpili k tomuto zápasu zodpovedne a hrali s chuťou. Vyskytli sa nejaké chyby a zbytočné vylúčenia, čo by sa nám nemalo stávať a do play off by sa to nemalo stávať."

Zdroj: TASR

Adam Lapšanský strelil Slovanu dva góly
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM