Peter Handzuš Iné športy

Adam Žampa bodoval. V Adelbodene skončil na 22. mieste

Slovenský lyžiar Adam Žampa šiestykrát v kariére bodoval v alpskom Svetovom pohári. V nedeľňajšom slalome vo švajčiarskom Adelbodene obsadil 22. miesto so stratou 3,54 s na víťazného Rakúšana Marcela Hirschera a do hodnotenia prestížneho seriálu si pripísal deväť bodov.

Ilustračný obrázok k článku Adam Žampa bodoval. V Adelbodene skončil na 22. mieste
Zdroj: TASR

Žampa sa po druhý raz v tejto sezóne dostal medzi bodovanú tridsiatku, v novembrovom úvodnom slalome vo fínskom Levi skončil 14.

Životný úspech dosiahol v roku 2012 v obrovskom slalome v rakúskom Söldene, kde bol senzačne deviaty. O postupe Žampu do 2. kola v Adelbodene rozhodli tri stotiny. Na „Kráľovskom vŕšku“ dosiahol v 1. kole 30. najrýchlejší čas, na vedúceho Švéda Mattiasa Hargina stratil 3,15 s. V druhom kole sa slovenský zjazdár vydal na trať ako prvý a v konečnom účtovaní si polepšil o osem priečok.

Žampa je s 22. miestom spokojný

„Teší ma, že sa mi v technicky najnáročnejšom slalome sezóny podarilo bodovať, vážim si to. V prvom kole som mal aj šťastie, postúpil som z 30. miesta. Na trati mi vypadla tyč a išla mi rovno pod nohami. Pred druhým kolom som si povedal, že pôjdem do toho naplno, no pri nájazde do hornej roviny som spravil chybu, zostal som trochu vzadu. Technicky náročný spodok som však zvládol výborne. Možno to tak v televízii nevyzerá, ale tá strmina je naozaj brutálna, hrboľatá. Teraz ma čakajú slalomy vo Wengene i Kitzbüheli a potom môj obľúbený v Schladmingu. Chcem zabojovať o postup do finále SP v Lenzerheide, kam postúpi najlepších 25 slalomárov,“ povedal Žampa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM