Monika Vengrínová Rôzne

Adam Žampa, Hámor, popradskí hokejisti... Kto sa stane športovcom roka v našom kraji?

Prešovský samosprávny kraj už tradične vyhlási najúspešnejších športovcov kraja za uplynulý rok. Aj náš región má viacero horúcich želiezok v ohni. Oceňovať sa budú športovci, kolektívy, mládež i školy. O internetovom víťazovi môžete rozhodnúť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Adam Žampa, Hámor, popradskí hokejisti... Kto sa stane športovcom roka v našom kraji?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Ocenených jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli najprenikavejšie výsledky, vyberie komisia na základe určených kritérií. Medzi kritériá v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na OH, MS, ME, na podujatiach Svetového pohára či M‑SR. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa berie pozícia lídra úspešného tímu,“ informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková s tým, že ako pomocné kritérium slúži konkurencieschop­nosť v jednotlivých športových odvetviach.

U kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci Slovenska. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si Prešovský samosprávny kraj vyhradzuje právo neudeliť ocenenie.

Do hlasovania sa môže zapojiť aj verejnosť, ktorá rozhodne o víťazovi internetového hlasovania. V rámci nášho tatranského a podtatranského regiónu nechýbajú popradskí hokejisti a hokejistky, basketbalisti zo Svitu, či voltížový klub Galaxia z Popradu. Medzi jednotlivcami môžete rozhodnúť o víťazovi spomedzi mien ako Adam Žampa, Peter Hámor, Arne Kroták,Tomáš Sýkora alebo Pavol Garaj. O titul športovec roka i o hlasy v internetovom hlasovaní sa v našom regióne uchádza aj bežecký lyžiar Martin Bajčičák, bežkyňa Patrícia Gánovská, zjazdová lyžiarka a účastníčka OH v Soči Jana Gantnerová, sánkár Jozef Ninis a strelkyňa Jana Hyblerová.

Uzávierka internetového hlasovania je 12. februára a hlasovať môžete tu. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov a športových kolektívov PSK za rok 2014 sa uskutoční v utorok 17. februára v Divadle Jonáša Záborského v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM