Peter Handzuš Krimi

Agresívny mladík (21) sedí v policajnej cele: Na muža zákona zaútočil nožom

Políciu požiadali o pomoc rodičia 21-ročného muža, ktorý sa vrátil domov pod vplyvom alkoholu, začal byť agresívny a ničil veci v dome.

Ilustračný obrázok k článku Agresívny mladík (21) sedí v policajnej cele: Na muža zákona zaútočil nožom
Zdroj: Dnes24.sk

Do rómskej osady v Huncovciach bola v pondelok (29.5.2017) večer vyslaná operačným dôstojníkom policajná hliadka. Po príchode hliadky na miesto podozrivý práve vyhadzoval vchodové dvere z domu a vykopol zárubňu vchodových dverí. Keď zbadal policajtov, vbehol do domu, vyšiel s nožom v ruke a začal sa ním zaháňať a kričať na policajtov, aby odišli lebo ich zabije.

„Jeden z policajtov začal s mladíkom komunikovať a dohovárať mu, aby prestal, odložil nôž a upustil od protiprávneho konania. On však na to nereagoval a bol čoraz viac agresívnejší, pričom neustále ohrozoval policajta nožom. Mladíka sa snažila upokojiť aj jeho matka, ani to však nepomohlo a zabitím sa začal vyhrážať aj jej a udrel ju dlaňou po tvári. Následne vyhrážky zabitím opäť adresoval prítomnej policajnej hliadke,“ popísal správanie agresívneho muža krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Nakoľko sa situácia vyhrocovala, policajt sa naklonil do auta a vysielačkou žiadal o posily. V tom k nemu zozadu pribehol tento agresívny mladý muž s rukou napriahnutou nad hlavou a v ruke držal nôž. Zaregistrovala to policajtka a na hroziaci útok kolegu krikom upozornila. „Policajt zahodil vysielačku a za použitia hmatov a chvatov odrazil útok nožom a muža spacifikoval a priložil mu putá. Policajt pri útoku neutrpel žiadne zranenia,“ uviedol policajný hovorca.

Situácia sa následne na mieste upokojila a policajti útočníka predviedli na policajné oddelenie, kde bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Prípad prevzal kežmarský vyšetrovateľ, ktorý 21-ročného muža z Huncoviec obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ dodal Džobanik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM