Tlačové správy

Aj dieťa s vývinovými poruchami učenia môže byť úspešné: Škola v Poprade je toho dôkazom

Mnoho rodičov spozoruje na svojich deťoch problémy spojené s učením. Môže ísť o prehadzovanie písmenok i poruchu sústredenia sa. V Poprade je ale našťastie škola, v ktorej dokážu takýmto deťom pomôcť dosahovať úspechy.

Ilustračný obrázok k článku Aj dieťa s vývinovými poruchami učenia môže byť úspešné: Škola v Poprade  je toho dôkazom
23
Galéria
Zdroj: Life Academy Poprad

Neúspech v škole, ťažkosti s osvojovaním si učiva napriek primeranej inteligencii, ťažkosti pri poznávaní jednotlivých písmen, zámena tvarovo a akusticky podobných písmen, vynechávanie písmen v slovách, ťažkosti s prechodom k plynulému čítaniu, čítaniu s porozumením a mnohé iné. To všetko sú problémy, s ktorými dennodenne zápasia žiaci s vývinovými poruchami učenia. V škole bežného typu často nezapadnú do kolektívu, zažívajú posmech zo strany spolužiakov, pedagógovia nemajú priestor, čas a často ani silu sa takýmto žiakom venovať. Ide o žiakov ohrozených školskou neúspešnosťou

Súkromná škola LIFE ACADEMY je známa ako škola 3 v 1 – materská škola, základná škola a gymnázium. Ukrýva však v sebe ešte niečo navyše. V rámci základnej školy poskytuje aj možnosť vzdelávať sa žiakom so špecifickými vývinovými poruchami učenia v špeciálnych triedach. V školskom roku 2017/2018 Life Academy otvorí štyri ročníky v špeciálnych triedach pre žiakov s vývinovými poruchami učenia.

Vývinové poruchy učenia sú označením rôznorodej skupiny porúch, ktoré sa prejavujú ťažkosťami pri osvojovaní a používaní školských zručností, ako je čítanie, písanie, matematické usudzovanie a počítanie. Označujú sa ako dyslexia, dysgrafia, dysortografia, dyskalkúlia, dyspraxia a ďalšie. Vyskytujú sa v časovo vzájomnej kombinácii, málokedy izolovane a veľakrát v spojení s hyperaktivitou či poruchou pozornosti.

Aké výhody získajú žiaci so špecifickými vývinovými poruchami učenia v Life Academy?
V prvom rade so žiakmi pracujú špeciálni pedagógovia i logopéd a vyučovanie je obohatené o ďalšie dva predmety. Sú to Individuálna logopedická intervencia Rozvíjanie špecifických funkcií. Práve vďaka nim sa žiakom dostáva systematická odborná pomoc.

Žiaci začínajú pociťovať úspech, sú viditeľnejší, na vyučovanie prichádzajú v pohode a bez prejavov neuróz. Prispieva k tomu aj množstvo mimoškolských aktivít, exkurzie, kultúrne a športové akcie, pri ktorých žiaci rozvíjajú sociálne zručnosti.

Ďalšími výhodami je nepochybne nízky počet žiakov v triede, individuálny prístup pedagógov ku každému žiakovi, využívanie kompenzačných pomôcok, individuálne tempo, podnetné a neohrozené prostredie a úzka spolupráca s rodičmi. Niektorí žiaci tak prvýkrát v živote zažijú na vyučovaní úspech a cítia podporu zo strany pedagógov a spolužiakov.

Ak aj vy máte doma dieťa, ktoré práve pre vývinové poruchy učenia nezažíva pri školskej práci úspech, využite túto možnosť a príďte sa do Life Academy pozrieť do špeciálnych tried. Life Academy je totiž – viac ako iba škola.

Bližšie informácie o škole nájdu všetci záujemcovia na stránke školy www.lifeacademy.sk

(PR) – Za obsah a fotografovanie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: YouTube.com
Life Academy v Poprade pomáha k úspechom aj deťom s vývinovými poruchami učenia
23
Galéria
Zdroj: Life Academy Poprad
Zdroj: Life Academy Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM