Peter Handzuš Rôzne

Aj Poprad dnes rozkvitol narcismi

Poprad je od rána plný dobrovoľníkov, ktorí ponúkajú okoloidúcim narcisy. Niektorí dobrovoľníci mali už okolo desiatej hodiny svoje narcisy rozdané. Veríme, že aj finančný príspevok z Popradu pomôže onkologicky chorým pacientom.

Slovenské mestá a obce zaplnili počas dnešného Dňa narcisov dobrovoľníci Ligy proti rakovine (LPR), ktorí zbierajú finančné prostriedky na pomoc pacientom s rakovinou. Cieľom Dňa narcisov nie je iba finančná podpora boju proti rakovine v rôznych oblastiach, ale upozorňuje aj na jej častejší výskyt. Pripnutím žltého narcisu ako symbolu nádeje na odev tak možno vyjadriť solidaritu so všetkými, ktorí s týmto ochorením zápasia.
„V uliciach bude možné stretnúť 16.114 dobrovoľní­kov. Je to veľké číslo, napriek tomu, každý jeden bude označený identifikátorom dobrovoľníka,“ povedala výkonná riaditeľka LPR Eva Kováčová. Upozornila, aby ľudia prispievali iba dobrovoľníkom, ktorí budú mať identifikátor spolu s narcisom pripnutý. Finančné prostriedky sa budú zbierať do bielych pokladničiek so žltým narcisom označených logom LPR. Boj proti rakovine možno podporiť aj prostredníctvom mobilu. Zaslaním prázdnej sms na číslo 848 môžu záujemcovia prispieť sumou dve eurá.

Text: TASR

Aj Poprad dnes rozkvitol narcismi
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM