Martin Sýkora Iné športy

Aj Popradčania majú svoj Grand Slam: Podtatranský turnaj vyhral Ďurčo

Sport Club For All (SCFA), o.z. organizuje okrem dlhodobých tenisových súťaží aj jednodňové turnaje vo dvojhre. Inšpiráciou ostatného turnaja bol austrálsky Grand Slam.

Ilustračný obrázok k článku Aj Popradčania majú svoj Grand Slam: Podtatranský turnaj vyhral Ďurčo
Zdroj: Sport Club For All

Inšpirácia Grand Slamom

Obdobne ako tenisoví profesionáli začínajú rok grandslamovým turnajom AUSTRALIAN OPEN, tak zorganizovali tiež pre rekreačných hráčov rovnomenný turnaj. Miestom bola tenisová hala s 2 kurtami v Penzióne Teniscentrum Tatranská Lomnica, kde je originál tenisový povrch ako na Australian open v Melbourne.

„Keďže je oproti Austrálii aj časový posun tak aj turnaj začal symbolicky podvečer piatok 20. januára 2017 o 17:00 a finále vyvrcholilo na presnú polnoc,“ informoval Marek Nemec.

Turnaja sa zúčastnilo 16 hráčov, ktorí systémom „pavúk“ na 1 set bojovali o celkové víťazstvo. Porazení z 1. kola hrali ešte pavúka o Útechu, tým organizátori garantovali každému účastníkovi minimálne 2 zápasy. Útechu vyhral nakoniec Tomáš Kuzma.

Zdroj: Sport Club For All

Vo finále Vasiľko s Ďurčom

Do semifinále hlavnej súťaže sa prebojoval Martin Kaprál z Dobšinej, ktorý podľahol skúsenejšiemu Michalovi Vasiľkovi 3:6. Druhé semifinále bolo vyrovnanejšie, keď Dávid Šproch vyrovnal stav z 3:5 na 5:5, ale Martin Ďurčo presnejšími údermi získal ďalšie 2 hry a výsledkom 7:5 postúpil do finále.

„Finále prinieslo konfrontáciu odlišných štýlov, pričom Vasiľko svojim defenzívnym štýlom sa snažil otupiť tvrdé údery Ďurča. I napriek tomu, že Ďurčo ešte nezvíťazil nad svojim súperom, vstúpil do zápasu nebojácne a spravil si náskok 3:0,“ dodal Nemec. Smolou pre Vasiľka bolo prasknutie výpletu na svojej povestnej veľkej rakete za stavu 0:2 z jeho pohľadu a možno aj kvôli tomu nevedel dostatočne vzdorovať tvrdým a presným úderom Ďurča a podľahol mu jednoznačne vo finále 1:6.

„Celým turnajom som prešiel hladko a vo finále som chcel zabojovať o prvé víťazstvo na tomto turnaji. Avšak mi praskol výplet na rakete a po jej výmene mi už súper nedal šancu a zaslúžene zvíťazil,„ povedal zdolaný finalista Michal Vasiľko. Nad jeho sily bol Martin Ďurčo, ktorý si pripísal prvenstvo Podtatranského Australian Open 2017. „Povzbudilo ma víťazstvo v semifinále a do finále som si veril, že môžem svojou hrou poraziť aj nebezpečného obranára Vasiľka. Teší ma moje prvé grandslamové víťazstvo, ktoré venujem môjmu otcovi, ktorý ma na turnaji nemohol povzbudzovať, lebo bol na rybách v Novom Zélande,“ povedal po úspešnom finále víťaz.

Všetci účastníci vyslovili spokojnosť s vysokou úrovňou organizácie turnaja, kvalitnými zápasmi v priateľskej atmosfére a tešia sa už na antukový FRENCH OPEN.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM