Martin Sýkora Správy

Aj taká je práca horských záchranárov: Podnapitý turista s tržnými ranami

Horskí záchranári by vedeli rozprávať veľa a dlho o svojej práci. Tienistou stránkou sú ich zásahy v prípadoch, keď sú aj slová zbytočné. Alkohol na túru nepatrí.

Ilustračný obrázok k článku Aj taká je práca horských záchranárov: Podnapitý turista s tržnými ranami
Zdroj: TASR

V utorok (15.8.) vo večerných hodinách bola na tiesňovú linku Horskej záchrannej služby (HZS) 18 300 nahlásená nezvestnosť 30-ročného slovenského turistu. Ten bol spolu s kamarátmi na túre na Chate pod Rysmi.

Kamaráti odišli z chaty skôr s tým, že ich dobehne. Keďže sa tak nestalo, skúšali sa mu dovolať, no neúspešne.

Nenašli ho ani na parkovisku na Štrbskom plese, odkiaľ mali pokračovať autom do miesta ubytovania. Po chvíli čakania sa rozhodli požiadať o pomoc HZS. „Službukonajúci operátor HZS obvolal chaty v trase možného postupu nezvestného. Podľa popisu sa podarilo zistiť, že ho pár turistov videlo dezorientovaného na chodníku pod Chatou pod Rysmi a neskôr na asfaltovej ceste z Popradského plesa,“ uviedli na svojej stránke záchranári HZS, ktorí na miesto, kde bol posledný krát videný, odišli zo Starého Smokovca.

Zároveň boli o súčinnosť požiadaní aj príslušníci OO PZ z Vysokých Tatier. Turistu našli v spodnej časti asfaltovej cesty, ktorou vedie turistický chodník na Popradské pleso. „Bol v podnapitom stave a mal tržné poranenie v tvárovej oblasti,“ dodali záchranári. Po ošetrení ho záchranári HZS transportovali do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP).

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM