Martin Sýkora Krimi

Aj toto je podtatranská realita: Bývalý manžel obvinený zo zločinu vydierania

Zločin, podvody, vydieranie - bohužiaľ, každodenný slovenský folklór. Nezaostávajú ani Podtatranci. Pravdepodobne frustráciu si riešil páchateľ vydieraním.

Ilustračný obrázok k článku Aj toto je podtatranská realita: Bývalý manžel obvinený zo zločinu vydierania
Zdroj: TASR

Útok a cesta k dcére

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni obvinil 38-ročného miestneho muža menom Patrik, a to zo zločinu vydieranie. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na štyri až desať rokov.

„Patrik ako bývalý manžel 36-ročnej ženy v pondelok (30.1.2017) popoludní v obci Ľubotín, na autobusovej zastávke chytil ženu za šál a ťahal ju za roh neďalekej budovy. Žene vulgárne nadával, sotil do nej, pričom ona spadla na zem. Bránil jej vybrať mobilný telefón z tašky a nútil ju, aby šla po dcéru do škôlky, pričom ju držal za bundu a tlačil ju pred sebou smerom k škôlke,“ opísala incident Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Zdroj: TASR

Patrik si to rozmyslel

To však ani zďaleka neskončilo. Patrik totiž pokračoval vo svojom konaní ďalej. „Po vyzdvihnutí dcéry zo škôlky, muž vzal dcérku na neznáme miesto. Napadnutá žena toto konanie z obavy o svoj život a život svojej dcéry oznámila na polícii,“ pokračovala Migaľová.

Patrik dcéru matke vrátil po dvoch hodinách a sám sa dostavil na miestne obvodné oddelenie, kde bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Napadnutá žena doposiaľ lekárske ošetrenie nevyhľadala. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM