Martin Sýkora Správy

Ak sa chystáte na túru do Javorovej doliny zbystrite: Priechod je obmedzený

Rekonštrukcia chodníkov na území Tatranského národného parku pokračuje. Najnovšie je obmedzená priechodnosť turistického chodníka v Javorovej doline.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa chystáte na túru do Javorovej doliny zbystrite: Priechod je obmedzený
Zdroj: Dnes24.sk

Modro a súčasne zeleno značený turistický chodník,k tiahnuci sa z Tatranskej Javoriny Javorovou dolinou, je dočasne uzatvorený. Dôvodom je rekonštrukcia jeho povrchu v približne dvojkilometrovom úseku od hlavnej cesty až po horáreň pod Muráňom. Turisti však o krásu Javorovej doliny či Zadných Meďodolov neprídu.

„Štátne lesy TANAPu vytvorili súbežne v celej dĺžke uzatvoreného turistického chodníka obchádzku vedúcu lesom,“ informovala Lenka Burdová, koordinátor vonkajšej komunikácie ŠL TANAPu.

Náhradná trasa nie je bezbariérová

Obchádzka, ktorá je v teréne riadne vyznačená informačnými tabuľami, však nie je vhodná pre detské kočíky a ani ako náhradná bezbariérová trasa pre turistov so zníženou schopnosťou pohybu. Štátne lesy TANAPu, ktoré rekonštrukciu povrchu turistického chodníka zabezpečujú, žiadajú turistov o rešpektovanie dočasnej uzávery turistického chodníka s ohľadom na vlastnú bezpečnosť.

PREČÍTAJTE SI AJ: V Tatrách sa počítali turisti: Rekord ostal neprekonaný, ale čísla boli vysoké

Obmedzenie potrvá niekoľko dní

„Dočasná uzávera chodníka by mala trvať približne dva týždne. O jeho spriechodnení a sprístupnení budeme turistickú verejnosť včas informovať,“ dodala Burdová. Aktuality, ktoré sa týkajú aktuálneho stavu turistických chodníkov v Tatranskom a v Pieninskom národnom parku, dočasnej uzávery ich úsekov alebo ich presmerovania počas letnej turistickej sezóny, nájdete aj na www.lesytanap.sk/aktuality.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM