Martin Sýkora Rôzne

Ak sa radi hráte, cez víkend si to v Poprade užijete: FEST HRY pre každého!

Festival hier a zábavy potrvá do nedele. V popradskej aréne na sídlisku Juh si užijú nielen deti, ale aj ich rodičia. Zaujímavé aktivity zaujmú všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa radi hráte, cez víkend si to v Poprade užijete: FEST HRY pre každého!
Foto: Peter Handzuš

Hry pre všetkých

Aréna Poprad sa 31.3.-2.4. 2017 už po piatykrát premení na obrovskú herňu. Na deti i dospelákov čakajú stovky spoločenských hier, stavebnice, stolný futbal, air-hockey. FESTHRY Poprad sú tradičné a už obľúbené podujatie s neopakovateľnou atmosférou plnou úsmevov, výhier aj prehier, ale hlavne dobrej nálady, kde si prídu na svoje všetky vekové kategórie.

„Budú aj autíčka na ovládanie. Nie sme zameraní na jednu vekovú kategóriu. Nechceme, aby to bolo vyložene len pre rodiny s deťmi, ale aj pre mladých ľudí. Svoje si tu nájdu aj dospelí – máme rôzne strategické i vzdelávacie hry,“ uviedla spoluorganizátorka podujatia Mária Dravecká.

Foto: Peter Handzuš

Skladačky, hry, súťaže a turnaje

Jedinečným lákadlom bude známa dánska stavebnica. Pre LEGO® fanúšikov budú pripravené LEGO® Games – spoločenské hry, môžete si vyskúšať ovládanie modelov z Lega Technic, poskladať čo len chcete z 10 kíl kociek a mnoho iného. Pre menších sú pripravené na vybláznenie nafukovacie atrakcie, detský kútik a divadielko.

Čakajú vás tiež turnaje, možnosť zasúťažiť si a vyhrať zaujímavé ceny. Pri hracích stoloch vám s pravidlami radi pomôžu skúsení promotéri. Ak sa vám niektoré z hier zapáčia, môžete si ich hneď i zakúpiť. „Už v piatok dopoludnia za nami prišli deti z popradských základných škôl, niektoré sa nám dokonca aj dohlasovali,“ potvrdila záujem o aktivity Dravecká. Tradične svoju účasť potvrdilo Ihrisko, nájdete aj špeciality z Tricklandie.

Festhry 2017 Poprad
48
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Okrem hier aj detská kultúra

Každý víkendový deň sa bude o 16:00 hod. konať kultúra pre deti. V sobotu to bude divadelné predstavenie Dorotka Fidorková a v nedeľu sa predvedú deti z MC Bambino.

FEST HRY môžete v Aréne Poprad navštíviť:

  • sobota 14:00 – 20:00 hod.
  • nedeľa 14:00 – 19:00 hod.

Aktuality a bližšie informácie môžete sledovať na našom facebookovom profile FestHry Poprad.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM