Peter Handzuš Rôzne

Ako dopadla Valentínska kvapka krvi?

Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko - transfuziologickými oddeleniami nemocníc zorganizoval už 16. ročník kampane Valentínska kvapka krvi 2011.

Tohtoročná kampaň štartovala presne na Valentína 14. februára a trvala do 11. marca 2011, spolu 20 odberových dní. Pod heslom kampane Darujte sa spolu sa zapojilo do darovania krvi mnoho známych aj neznámych tvárí. Podporili nás študenti VŠMU, ktorí darovali krv priamo na doskách, ktoré znamenajú svet v divadle Lab, ale aj moderátori FUN rádia, kde sa krv odoberala priamo počas ranného vysielania. Krv prišli darovať študenti, hasiči, policajti, zástupcovia samospráv, mnohonásobní darcovia krvi, ale aj prvodarcovia.

Odbery krvi sa organizovali na školách, vo firmách, v zariadeniach Slovenského Červeného kríža, v mestských aj obecných budovách. Územné spolky SČK organizovali pre darcov krvi prednášky, workshopy a náborové aktivity, zamerané na základné informácie pre každého, kto sa odhodlal podporiť tento humánny čin.

Do kampane Valentínska kvapka krvi 2011 sa zapojilo 38 územných spolkov Slovenského Červeného kríža. Darovať krv prišlo celkom 25 019 darcov, z toho krv darovalo 21 534 darcov. Prvodarcov bolo 5 075. Najviac prvodarcov bolo v Košiciach, Bratislave a Žiline.

Informáciu pre Poprad24 poskytol ÚS SČK Poprad.

valentinska_kvapka
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM