Tlačové správy

Ako hrať na bicie, aby vás susedia nechceli vysťahovať?

Poznáte to, paneláky alebo „králikarne“, ako sa volajú vďaka svojim tenkým stenám a maximálnemu šetreniu priestoru, sú miestom, kde počuť každý zvuk. Klepete rezne? Vie o tom celý panelák. Pozeráte nahlas film? Každý v paneláku vie aj to, aký film pozeráte.

Ilustračný obrázok k článku Ako hrať na bicie, aby vás susedia nechceli vysťahovať?
Zdroj: TASR

Hráte na hudobný nástroj? Ste v paneláku obľúbený ako čierny kašeľ. Čo robiť, ak nechcete prestať hrať a zároveň si nepohnevať svojich susedov?

Bicie v paneláku?

Nedajbože v paneláku hráte na bicie, potom je vaša popularita niekde hlboko pod bodom mrazu. Čo vymyslieť, aby ste sa nemuseli vzdať svojho hobby a susedia vám neustále nebúchali na stenu? Najjednoduchšie by bolo prenajať si skúšobňu, najlepšie garáž, ale je pravda, že toto je zároveň aj najdrahšie riešenie. Počuli ste už o zvukovej izolácii, ktorá odhluční váš byt? Na obe strany – susedia nebudú počuť nič, keď budete bubnovať a vy nebudete počuť susedov, keď sa budú hádať.

Odhlučnite si byt

Istotne vás ako prvé zaujíma, či je odhlučnenie bytu drahé. Áno, aj nie. Je drahšie ako si obložiť byt kartónmi od vajíčok a je lacnejšie, ako si prenajímať garáž ako cvičebňu. Ako to funguje? Môžete si vybrať, či chcete dvoj, troj alebo jednovrstvové odhlučnenie. Samozrejme, že trojvrstvové odhlučnenie je najefektívnejšie – zníži hluk až o 95 %, jednovrstvové ho zníži o polovicu. Je na vás, pre ktoré sa rozhodnete.

Bojíte sa, že pri protihlukovom obložení sa vám rozmery vášho bytu znížia o polovicu? Je na vás, ktorý variant si vyberiete, pri tom základnom vám pribudne na stene 2 cm zvukovej izolácie, takže žiadna krádež priestoru z vášho bytu sa nekoná. Či sa bude murovať? Nie, odhlučnenie vášho bytu prebehne suchým procesom, takže u vás nebudú hučať žiadne miešačky. Odhlučnite si byt, bite na bicie, ako vám sily stačia a nenechajte sa v nedeľu budiť klepaním rezňov. Budete spokojný aj vy, aj vaši susedia.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM