Michaela Katonová Rôzne

Ako zvládnuť návrat do práce či školy po sviatkoch? Týchto 6 tipov vám pomôže

Návrat do reality všedných, pracovných dní môže byť po Vianociach ťažký. Ak patríte medzi tých, ktorí si ešte voľné dni predĺžili aj dovolenkou, naštartovať sa do práce nemusí byť jednoduché. Podobne sú na tom aj školáci, zasadnúť opäť do lavíc si pravdepodobne vyžiada frflanie.

Ilustračný obrázok k článku Ako zvládnuť návrat do práce či školy po sviatkoch? Týchto 6 tipov vám pomôže
Zdroj: TASR

1) Začnite pomaly, postupne sa rozbehnete

Obdobie sviatkov by malo byť aj časom, keď si v kruhu rodiny a najbližších priateľov oddýchneme. Ak sa to naozaj podarilo a nemuseli ste sa denno denne naháňať, využite to. Načerpanú novú energiu investujete do práce. Prvé dni po dlhom období voľna budú v práci pomalšie, vďaka čomu sa ľahšie dostanete do kolobehu každodenných povinností.

2) Tešte sa na kolegov, s ktorými dobre vychádzate

Kolegovia budú mať, podobne ako vy, novinky zo sviatkov. Podeľte sa s nimi o tie svoje. Ak vám to pracovné povinnosti dovolia, naplánujte si s nimi obed či kávu. Práve dobré vzťahy na pracovisku dokážu spríjemniť deň.

3) Urobte zmenu

Vyzerá váš pracovný stôl rovnako? Máte rodinné fotky v rámoch niekoľko rokov staré? Zmena na pracovnom stole je jednoduchým riešením, ako vrátiť kreativitu späť do práce.

4) Ciele si stanovte s rozumom

Novoročné predsavzatia majú svojich zástancov i odporcov. Ak patríte medzi prvú skupinu, stanovte si ich tak, aby boli dosiahnuteľné. Neskôr budete mať dobrý pocit, že sa vám ich darí plniť.

5) Pripravte deti do školy

Rodičia školopovinných detí vedia, že prvý deň po prázdninách je vždy hektický. Hodí sa preto každá ušetrená minúta. Pripravte desiatu a oblečenie večer vopred a na druhý deň vyrazte skôr, na cestách budú zápchy. Vyhnete sa tak stresu, že dieťa i vy prídete neskoro.

6) Naplánujte si víkend

Výlet do prírody či večerný wellness cez víkend dokážu predĺžiť pocit oddychu. Vyrazte s partnerom či priateľmi do kina, dohodnite si príjemnú, zimnú aktivitu už na začiatku týždňa. Budete mať motiváciu a máte sa na čo tešiť.

Prečítajte si tiež: Čo prinesie Bratislavčanom rok 2016? Na predpoveď sme sa opýtali uznávaného jasnovidca Jozefa Bukaia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM