Peter Handzuš Samospráva

Aktivačné práce sú späť. Mesto robí nábor uchádzačov

Aktivačné práce prostredníctvom menších obecných služieb v Poprade sú späť. Po tom, čo skončila platnosť Dohody o vykonávaní aktivačných prác prostredníctvom menších obecných služieb, prišla samospráva o pomoc takmer stovky pracovníkov, ktorí pomáhali predovšetkým pri upratovaní a čistení mesta.

Ilustračný obrázok k článku Aktivačné práce sú späť. Mesto robí nábor uchádzačov
Zdroj: TASR

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR však pripravilo nové podmienky v súlade s novelizovaným zákonom o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktorý nadobudol platnosť od 1. mája.

„Pre Poprad to znamená, že už v týchto dňoch sa uskutočnil nábor uchádzačov, ktorí by mali vykonávať práce prostredníctvom menších obecných služieb. Spracúvame podklady na uzavretie dohody medzi Mestom Poprad a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade," informovala Kristína Horáková z popradskej radnice.

Celkovo by tieto práce malo vykonávať 102 Popradčanov evidovaných na ÚPSVaR Poprad. Mesto urobí podľa Horákovej všetko pre to, aby už na budúci týždeň mohli začať pracovať na zveľaďovaní verejného priestranstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM