Martin Sýkora Rôzne

Aktivitou pre Nádej: Popradčania ukázali veľkého ducha a srdce

Popradčania bežali pre Nádej. Šek na 4704 eur odovzdali občianskemu združeniu z Popradu, ktoré sa venuje mentálne a telesne postihnutým deťom v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Aktivitou pre Nádej: Popradčania ukázali veľkého ducha a srdce
Zdroj: Mesto Poprad

Uvedená suma predstavuje výťažok z charitatívneho behu VSE CITY RUN, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 10.mája 2018 v Poprade. Vyzbieraná suma bola zložená z vyzbieraného štartovného a ubehnutých kilometrov na bežeckom páse. Popradčania na ňom v čase o 10:00 do 18:00 odbehli 109 kilometrov a 800 metrov, ktoré energetici za každý kilometer odmenili sumou 33 eur. Najviac kilometrov na páse odbehali športovci študujúci na Gymnáziu Kukučínova a študenti Súkromnej strednej odbornej školy v Poprade – Veľkej. „Nečakali sme až takú veľkú sumu. Sme vďační, že ľudia prišli podporiť túto akciu. Potrebujeme zdvíhacie zariadenie, schodolez, dokončiť odstavnú plochu, aby mohli klienti dochádzať do zariadenia normálne a bezpečne. Na všetko to stačiť nebude, ale aj tak sme za tento dar veľmi vďační, pretože nám naozaj pomôže. Poďakovať chcem aj zamestnancom z VSE, ktorí nám prišli pomôcť so zveľadením areálu,“ uviedla Agnes Zelená z OZ Nádej.

Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa bežalo už od dopoludnia, kedy si svoje bežecké schopnosti vyskúšali žiaci popradských základných škôl na behu MINI VSE CITY RUN. Popoludní najprv odštartovala prechádzka pre seniorov a mamičky s kočiarmi. O 17:00 napokon odštartoval aj hlavný beh na štvorkilometrovej km trati v centre Popradu. Medzi mužmi bol najrýchlejší Jozef Dubašák, medzi ženami Kristína Špitková.

„To že som vyhral nie je dôležité, vyhrali sme všetci,“ povedal na pódiu Dubašák.

Na štart všetkých disciplín sa postavilo spolu 809 ľudí s veľkým srdcom, ktorí sa rozhodli pomôcť. Medzi bežcami nechýbali okrem individuálnych záujemcov ani športovci – futbalistky FK Poprad, dievčatá z BAMP Poprad, hokejisti HK Poprad a mnoho ďalších ľudí, ktorí prišli podporiť dobrú vec.

Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

OZ Nádej na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím

Združenie bolo založené v roku 1993 na podnet rodičov detí s mentálnym a telesným postihnutím. Jedným z jeho cieľov je vytvárať podmienky na zmysluplný a dôstojný život pre deti, mladých a dospelých ľudí s mentálnym, telesným a kombinovaným postihnutím a autizmom. Za týmto účelom založili denný stacionár, domov sociálnych služieb, rehabilitačné centrum, tréningové dielne, chránené pracoviská a chránené dielne, či podporované bývanie. Zároveň vytvorili svojim klientom podmienky na zmysluplné trávenie voľného času, aby prezentovaním schopností a zručností tejto skupiny pomaly odbúravali nevedomosť, nevšímavosť a strach intaktnej spoločnosti a ukázali im, že nie sú o nič horší, len sú trocha iní.

Foto: Archívne

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM