Ľubomír Hudačko Správy

Sneží takmer v celom kraji: Takto to vyzerá na cestách...

Zo štvrtka na piatok sa v Prešovskom kraji výdatne vybláznila Perinbaba a ponúkla značnú dávku snehu. Aktuálne sneží naďalej v takmer celom kraji. Ako to vyzerá na cestách?

Ilustračný obrázok k článku Sneží takmer v celom kraji: Takto to vyzerá na cestách...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na území takmer celého Prešovského samosprávneho kraja momentálne sneží a miestami fúka aj vietor, cesty sú však zatiaľ bez problémov zjazdné.

„Momentálne sneží, prípadne padá dážď so snehom na väčšine území Prešovského kraja, teploty sú od nula do mínus jedného stupňa, vietor je slabý a všetky cesty 1. triedy sú väčšinou mokré, miestami sa na nich môže nachádzať utlačený posypaný sneh,“ uviedol doobeda dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Jaroslav Štofko.

Podľa neho by však mali vodiči prispôsobiť svoju jazdu aktuálnym poveternostným podmienkam a jazdiť opatrne. Problémové úseky doobeda nehlásili ani z horských priechodov na území kraja. „Tam treba byť opatrný, pretože v tých vyšších polohách je utlačená posypaná vrstva snehu,“ zdôraznil Štofko. Vo výkone je momentálne asi 65 vozidiel v rámci celého kraja, najviac cestárov posýpa a odhŕňa cesty v oblasti Vysokých Tatier, Starej Ľubovne, Prešova a Bardejova.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM