Peter Handzuš Rôzne

Aktuálne počasie nekomplikuje dopravu v Prešovskom kraji

Aktuálne počasie nespôsobuje na cestách Prešovského samosprávneho kraja výraznejšie problémy. TASR o tom informoval Tomáš Lažo z centrálneho dispečingu Správy a údržby ciest PSK. Sneženie evidujú cestári momentálne iba v okolí Popradu a Prešova.

Teploty v Prešovskom kraji sa pohybujú aktuálne od –8 do 0 stupňov Celzia. Na väčšine územia fúka slabý vietor. Všetky cesty I., II. a III. kategórie sú podľa Laža momentálne zjazdné.

„Cesty I. triedy sú zjazdné po chemickom posype, miestami sa na nich nachádza vrstva utlačeného snehu do jedného až dvoch centimetrov,“ priblížil Lažo. Podľa jeho slov ide napríklad o úsek cesty 1/77 Obručné, ako aj horské priechody Podspády a Vernár.

Utlačenú vrstvu snehu do 1 až 3 cm evidujú cestári na úsekoch druhej kategórie medzi Bardejovom a štátnou hranicou s Poľskom, pri Podbanskom, Vysokých Tatrách, Červenom Kláštore, Magure a na trasách od Sniny smerom na štátnu hranicu s Ukrajinou.

S utlačeným snehom na cestách v hrúbke 1 až 3 cm sa môžu stretnúť motoristi momentálne aj na cestách III. triedy, a to napríklad pri Bardejove, Poprade, Starej Ľubovni, Prešove, Vranove nad Topľou či Svidníku.

Podľa Laža očakávajú na území PSK počas nadchádzajúceho víkendu sneženie a miestami silný vietor. Teploty by nemali stúpnuť nad 0 stupňov Celzia.

Text + Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM