Monika Földešiová Tlačové správy

Akvizíciou MadNetu Slovanet expanduje na juhu Slovenska

Telekomunikačná akciová spoločnosť MadNet je ďalšou, ktorej majoritným vlastníkom sa stal celoslovenský operátor Slovanet. Akvizíciou MadNetu posilní Slovanet svoju pozíciu najmä v regióne juhozápadného Slovenska, kde chce ďalej skvalitňovať poskytované služby a rozširovať ich pokrytie.

Ilustračný obrázok k článku Akvizíciou MadNetu Slovanet expanduje na juhu Slovenska
Foto: Monika Földešiová

Kúpou 50,6 % podielu akcií sa stal Slovanet väčšinovým vlastníkom ďalšej významnej internetovej a telekomunikačnej spoločnosti MadNet, pôsobiacej v oblasti juhozápadného Slovenska. Akvizícia je súčasťou pokračujúcej rastovej stratégie Slovanetu a poskytovania služieb internetu, televízie a telefonovania pre domácnosti.

MadNet, a. s. je regionálnym poskytovateľom internetového pripojenia, pôsobiaci v oblasti medzi Bratislavou a Štúrovom so zameraním na mestá Šamorín, Veľký Meder, Dunajskú Stredu a ich širšie okolie. Vo vybraných lokalitách poskytuje tiež telefónne služby a digitálnu televíziu prostredníctvom vlastných optických sietí spolu pre takmer 4000 zákazníkov. Aktívny je tiež v oblasti služieb dátovej komunikácie, serverhousingu a kamerových systémov.

Slovanet a MadNet plánujú v najbližšom období spoločné aktivity pre ďalší rozvoj spoločnosti, skvalitňovanie poskytovaných služieb a rozširovanie ich pokrytia. Podniknú tiež kroky k zjednoteniu produktovej ponuky, integrácii a zefektívneniu prevádzky infraštruktúry a technológií, ako aj skvalitneniu zákazníckej starostlivosti. Spoločnosti plánujú už v priebehu februára 2013 spustiť do prevádzky spoločne budovanú optickú sieť v Dunajskej Strede s pokrytím pre 4100 domácností.

Slovanet patrí medzi najväčších poskytovateľov vysokorýchlostného internetu a telekomunikačných služieb na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Od roku 2009 má Slovanet certifikovaný systém manažérstva v súlade s medzinárodnými normami ISO 9001 a ďalšími. Podľa rebríčka TREND Top Telecom 2012 je Slovanet podnikom s najvyšším počtom internetových klientov spomedzi alternatívnych telekomunikačných operátorov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM