Monika Vengrínová Rôzne

Andrej Kiska to už má za sebou: Voliť prišiel so svojou dcérou a otcom na popradský mestský úrad

Druhé kolo prezidentských volieb je v plnom prúde. Svoj hlas už odovzdal aj Andrej Kiska, ktorý hlasovací lístok vhodil do volebnej urny na Mestskom úrade v Poprade spolu so svojou dcérou a otcom. Hneď potom odleteli do Bratislavy, kde strávia volebnú noc.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Kiska to už má za sebou: Voliť prišiel so svojou dcérou a otcom na popradský mestský úrad
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Včera večer sme s mojim päťročným synátorom varili večeru. On veľmi rád so mnou varí, tentoraz to boli pstruhy. S manželkou sme si k nim potom dali aj pohár dobrého vína a išli sme spať. Tentoraz sa mi nič nesnívalo, nemal som sa už s kým hádať,“ smeje sa Kiska, ktorý dnešné ráno strávil s rodinou. K volebnej urne prišiel so svojim otcom a s dcérou Natáliou. Tá mu pomáhala i s výberom kravaty, aby sa podľa jej slov zladili a aby vyzeral modernejšie.

Hlasovacie lístky vhadzovali do urny všetci traja spoločne. Kiska dal samozrejme hlas sám sebe. „Je to iné, človek zrazu zaškrtáva sám seba, ten môj hlas sa pravdaže počíta, ale celé je to už len v rukách ľudí. Ja som dva roky robil, čo som vedel, čo sa dalo a dnes je to už len na nich. Dúfam, že príde voliť veľa ľudí a že tých hlasov bude dosť,“ povedal popradský kandidát.

Hneď po odvolení odišiel Andrej Kiska so svojou dcérou na letisko, odkiaľ poletia do Bratislavy, aby tu strávili volebnú noc s ľuďmi, ktorí mu podľa jeho slov dodávajú energiu a ktorí po celý čas stáli pri ňom. A v prípade, že sa stane prezidentom, nezabudne ani na svoje rodné mesto a Popradčanov.

„Tu som sa narodil, tu som prežil celý svoj život. Tatry sú nádherné, celý región je špeciálny aj so Spišským hradom a Slovenským rajom, ale myslím si, že sa potrebujeme, a nielen my, ale celé Slovensko, spropagovať. Preto považujem za potrebné tento región, ako i celú našu krajinu vedieť trošku predať,“ dodal Kiska.

Kiska - 2.kolo volieb
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM