Peter Handzuš Hokej

Ani hráči HC Lev nevedia, čo s nimi bude

Vedenie HC Lev po presťahovaní klubu do Prahy mlčí o ďalšom smerovaní klubu z pohľadu hráčskeho kádra. Podľa slov slovenského útočníka Rastislava Špirka o svojich budúcich krokoch neinformovali ani zazmluvnených hráčov. Budú kontrakty hráčov platné?

V súvislosti s klubom je isté to, že sa sťahuje z Popradu do O2 Arény v Prahe a súčasne bude hrať juniorský klub z Karlových Varov v mládežníckej MHL. „Viem, že klub by sa mal presťahovať do Prahy, ale ďalšie informácie vôbec nemám. Neviem o čom sa bude rokovať. Čo sa týka miesta, tak v podstate je to jedno i keď väčšina hráčov by chcela zostať radšej v Poprade. Vždy sú dôležité výsledky, zázemie a to, aby klub fungoval tak, akoby mal,“ uviedol martinský odchovanec. Nový vlastník HC Lev, spoločnosť ČKD Group, vidí v Prahe prestížnejšiu adresu a oveľa väčší priestor pre obchodné aktivity, no klub zanechal v meste pod Tatrami údajne viac ako miliónové dlhy.

Vedenie HC Lev mlčí o ďalšom postupe klubu. Známe je iba to, že vedenie Českého zväzu ľadového hokeja koncom marca schválilo možnosť, aby v Česku sídlil a pôsobil klub medzinárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy, čo privítalo i samotné vedenie KHL. Ako to však bude s hráčmi, ktorí majú podpísané zmluvy sa zatiaľ nič nehovorí. „Momentálne sme nedostali žiadne informácie od vedenia, teda myslím tých hráčov, ktorí ešte majú zmluvu. Ako to bude prebiehať, či tie zmluvy platia, či sa budú podpisovať nové alebo či bude klub s nami naďalej počítať – to sa asi dozvieme v nasledujúcich týždňoch,“ naznačil možný postup klubu 27-ročný útočník.

Napriek týmto skutočnostiam si bývalý hráč Pardubíc, odkiaľ prišiel do HC Lev, z toho ťažkú hlavu nerobí.** „Nestresujem sa a nechávam plynúť veci ďalej tak, ako majú. Či sa to dozviem zajtra alebo o týždeň či dva, veľkú rolu nehrá. Bol som medzi hráčmi, ktorí absolvovali posledné tréningy a oficiálne informácie neboli podané žiadne.“** Špirko sa neobáva ani toho, že by si v Prahe nenaklonili priazeň fanúšikov na svoju stranu, naopak očakáva väčší prísun ľudí z okolitých krajín. „Myslím si, že publikum Leva je dosť široké, keďže na zápasy do Popradu chodilo veľa fanúšikov z Čiech, Poľska a niektorí boli i z Nemecka. Praha je zasa bližšie k susedným krajinám a možno aj z ďalších miest, ktoré to nemajú veľmi ďaleko do českej metropoly. Myslím, že by to bolo naozaj zaujímavé pre ľudí, ktorí nie sú tak ďaleko od Prahy,“ zamyslel sa 175-centimetrov vysoký útočník.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM