Hokej

Ani s posledným tímom tabuľky si Popradčania neporadili: Zo Skalice odchádzajú bez bodu

Ďalší nevydarený zápas na konte popradských Kamzíkov. Skaličania si na domácej pôde vychutnali víťazstvo proti hosťom z Popradu po tom, ako po prvých dvoch tretinách vyrovnanom výsledku, zobrali zápas do svojich rúk. Kamzíci sa tak domov vracajú bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Ani s posledným tímom tabuľky si Popradčania neporadili: Zo Skalice odchádzajú bez bodu
Zdroj: Dnes24.sk

Obe mužstvá začali zo zabezpečenej obrany, útoky sa síce striedali na oboch stranách, ale hráči sa do vážnejších šancí nedostávali. V 9. min však Opalek zužitkoval presný Brendlov pas a dostal domácich do vedenia. V ďalšom priebehu mali viac z hry a hostia a Jassova šanca zaváňala gólom. V závere prvej tretiny Skaličania v obrannom pásme nakopili sériu chýb, čo dokonale využil skúsený Kroták a vyrovnal.

Úvod druhej tretiny patril domácim. Novákovu strelu od modrej Kostúr ešte kryl, ale na Barákovu strelu do pravého horného rohu už nestačil. V 30. min sa obrancovia hostí dopustili chýb, ale Skaličania nedokázali zužitkovať ani nájazd troch na jedného. Potom hrali domáci presilovú hru, uzavreli Popradčanov do obranného pásma, ale udrelo na druhej strane. Domáci pozabudli na Krotáka a ten našiel Hvilu, ktorý vyrovnal.

Úvod tretej tretiny bol v réžii Skaličanov, keď už v jej úvodných sekundách Brendl prudkou strelou dostal domácich do vedenia. V tejto časti hry zvýšili Skaličania dôraz, bojovnosť a narúšali snahu o kombinácie hostí. Ich aktívna hra priniesla trestné strieľanie, ktoré však v 50. min Korýtko nepremenil. Domáci sa potom ubránili presilovej hre aj záverečnej hre hostí bez brankára a po dobrom výkone si zaslúžene pripísali tri dôležité body.

Michal Ružička asistent Skalice: „Po reprezentačnej prestávke stále hľadáme optimálnu formu. Dnes sme chceli po dvoch prehrách bodovať. Bol to ťažký, vyrovnaný zápas. Šťastie stálo na našej strane. V tretej tretine sa nám podarilo dať na 3:2 a chlapci bojovným výkonom víťazstvo udržali.“

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: „Je to tretí zápas v rade, kedy sa trápime s koncovkou. Pykáme za banálne chyby, ktoré v podstate rozhodujú zápasy, čo bolo aj dnes. Gratulujem súperovi k získaniu troch bodov.“

HK 36 Skalica – HK Poprad 3:2 (1:1, 1:1 , 1:0)

Góly: 9. Opalek (Korýtko, Brendl), 23. Barák (Mickevics, Rožník), 41. Brendl (Korýtko) – 19. Kroták (Bajaruns, Hvila), 35. Hvila (Kroták).
Rozhodovali: Goga – Synek, Orolín,
vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1,
824 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM