Peter Handzuš Samospráva

Vianočná výzdoba mesta? Budú aj novinky, radnica tají prekvapenie

Približne rovnaká výzdoba, ako bola minulý rok, bude počas Vianoc aj v Poprade. Vedúci organizačného odboru na Mestskom úrade v Poprade Emil Kostelničák uviedol, že budú isté novinky, na ktoré poslanci mestského zastupiteľstva vyčlenili 10 000 €.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba mesta? Budú aj novinky, radnica tají prekvapenie
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Bližšie však nič neprezradíme, je to prekvapenie pre našich občanov. Súčasťou výzdoby však ostáva anjel aj ostatné 3D prvky, ktoré sme mali umiestnené na námestí a v okolí centra,“ dodal Kostelničák. Prípravy a inštalácia výzdoby už podľa neho vrcholia, svetelného anjela na kruhový objazd by mali pomocou vrtuľníka umiestniť na prelome týždňa.

Popradčania i návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na tradičný vianočný jarmok, ktorý bude tento rok trvať o čosi dlhšie. Začne sa 15. decembra a stánky s remeselníkmi budú na Námestí sv. Egídia až do 22. decembra. Jarmok mesto organizuje v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Vysoké Tatry.

Podľa vedúceho odboru kultúry Rudolfa Kubusa sa môžu občania tešiť na bohatý kultúrny program pred aj počas celých sviatkov. Privítanie Mikuláša spolu s rozsvietením výzdoby sa uskutoční na námestí 5. decembra. Okrem toho sú pripravené rôzne koncerty, premietanie rozprávok či folklórne vystúpenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM