Webnoviny - Rôzne

Aprílové počasie prinieslo na Slovensko sneh

Meteorológom vyšli snehové predpovede. V noci snežilo na viacerých miestach Slovenska. V Poprade a Liesku sa sypal sneh aj v ranných hodinách. Podľa predpovedí klesla teplota na Lominckom štíte a Chopku na -6 stupňov Celzia.

V utorok sa na území Slovenska rozšíri zo západu výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Počas dňa by mali zrážky ubudnúť. Dážď a prehánky sa vyskytnú iba ojedinele. Rovnako ako v pondelok hrozia od 900 metrov nad morom snehové zrážky.

Počas dňa bude oblačno až polojasno, miestami zamračené. Najvyššia denná teplota ma vystúpiť na 9 až 14 stupňov. Na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši bude už klasicky chladnejšie. Najvyššia denná teplota tu dosiahne 9 stupňov Celzia, najnižšia iba štyri. Na horách bude okolo –2 stupňov.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v utorok výstrahu prvého stupňa pred vetrom na niektorých územiach Slovenska. Tá platí pre Podunajskú nížinu, Šariš, Juhovýchod a Krajný východ. V nárazoch môže vietor dosiahnuť takmer 80 km/h.

Na ostatných územiach bude fúkať prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na juhozápade a juhovýchode miestami dosiahne až 11 m/s (40 km/h).

webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM