Tlačové správy

Architekt nadovšetko: Prečo je lepšie dať na rady odborníka pri výbere kúpeľne?

Zariaďujete si kúpeľňu? Prestaňte blúdiť v začarovanom kruhu nekonečného výberu možností výrobkov a výrobcov, ktorí sa vám snažia podsunúť to svoje. Stavte na vlastné potreby. A tie vám najlepšie zohľadní skúsený architekt.

Ilustračný obrázok k článku Architekt nadovšetko: Prečo je lepšie dať na rady odborníka pri výbere kúpeľne?
Zdroj: Dnes24.sk

Problém väčšiny kúpeľní je, že nebývajú dostatočne veľké a hneď nastáva problém, ako umiestniť vaňu, sprchový kút, veľké umývadlo, schovať práčku, vytvoriť uzavretý úložný priestor, zabudovať radiátor, … V realite je to doslova náročný hlavolam a veľakrát si sami skomplikujeme celú situáciu kvôli snahe ušetriť finančné prostriedky.

Či sa tomu budete brániť alebo nie, po celodenných či týždňových behačkách a hľadaní, budete chcieť mať zrazu všetko z krku. V takomto rozpoložení dokáže človek podľahnúť prvotnému impulzu, čo nahráva väčšine predajcov. Práve preto je lepšie vložiť svoje predstavy do rúk odborníka – architekta, ktorý vám nielen poradí, ale vypracuje vám kompletný návrh. A ten vám môže ušetriť v konečnom dôsledku stovky eur.

Na to, aby vznikla pekná kúpeľňa, odporúčame zvoliť následnú postupnosť – výber obkladov, ich rozmerov, textúry, farby, poprípade zvážiť použitie mozaiky, a až potom riešiť samotné navrhovanie kúpeľne.

Ako druhý krok je potrebné riadne zvážiť všetky požadované zmeny, ktoré podliehajú dispozícii existujúcich rozvodov a ich prípadným zmenám. Vo väčšine prípadov sa prerába celé nové jadro a to už bez konzultácie skúsených architektov ťažko zvládne bežný laik.

Ďalší omyl môže nastať v tom, ak vás nejaký stavebník presvedčí, že všetky tieto práce zrealizuje sám. Tým nechceme povedať, že neexistujú šikovní všestranní stavebníci, ale takých nájsť býva väčšinou veľký problém. Architekt vám pripraví kompletnú stavebnú dokumentáciu potrebnú pre viaceré remeslá zvlášť – murár, vodár, elektrikár i obkladač.

Na trhu je množstvo obkladov a dlažieb. Hýri to farbami, textúrami a človek sa po hodine obdivovania toho všetkého „preje“. Aby ste sa nedostali do nepríjemností, ktoré vám môžu nabúrať nečakane rozpočet zverte sa do rúk odborníkom. My sme pre vás jedného takého našli, je ním architekt Peter Švorc & Partners.

Viac informácii a jeho službách nájdete TU. Vizualizácie architekta si môžete pozrieť aj v galérii tejto správy.

Pre inšpiráciu a hľadaní nápadov pre svoju kúpeľňu navštívte exkluzívneho dodávateľa výlučne talianskych materiálov: www.vipkupelna.sk

Páčia sa vám produkty VIP kúpeľňa? Dajte LIKE na Facebooku

Architekt nado všetko: Prečo je lepšie dať na rady odborníka pri výbere kúpeľne?
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM