Peter Handzuš Hokej

Arne Kroták a jeho góly na Poprad24

Hokejový útočník HK AutoFinance Poprad Arne Kroták v piatok otvoril klub tisíckarov v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Kroták je už dlhšie absolútnym rekordérom v štartoch, no v 34. kole Tipsport extraligy prekonal v stretnutí proti HC 05 Bansk

„Momentálne to beriem ako štatistický údaj. Je to pekné číslo, ale možno si to začnem uvedomovať až keď ukončím kariéru. Som rád, že som pri zdraví odohral toľko zápasov,“ konštatoval skromne skúsený harcovník, ktorý sa okrem domácej súťaže hokejovo „otĺkal“ iba v českej extralige.

Pred stretnutím prebehla v popradskej hale oficiálna slávnosť, pri ktorej Krotákovi vedenie odovzdalo popradský biely dres so symbolickým číslom 1000 na chrbte.

„Samozrejme, že minislávnosť potešila. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu a takisto fanúšikom za to, že prišli v takom veľkom počte. V kabíne žiadna oslava neprebehla a ani sa žiadna nechystá,“ dodal čerstvý tisíckar. Sviatočnú atmosféru pokazili iba „barani“ z Banskej Bystrice, ktorí si si spod Tatier odniesli všetky body po výhre 4:2.

Tabuľka rekordérov v počte zápasov v slovenskej extralige (zdroj: Šport):
1. Arne Kroták 1000
2. Juraj Kledrowetz 896
3. Slavomír Pavličko 864
4. Peter Klepáč 852
5. Richard Šechný 848
6. Rudoslf Jendek 846
7. Michal Beran 830
8. Ján Cibuľa 819
9. Vladimír Vlk 819
10. Miroslav Šimonovič 805

Text: TASR Video: Poprad24 Foto: mediaportal.biz

Arne Kroták a jeho góly na Poprad24
1
Galéria
arne
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM