Martin Sýkora Rôzne

Atmosféra sviatkov v Poprade: Vianočný jarmok otvorí svoje dvere už v piatok

Centrum Popradu bude od piatka do nedele dejiskom v poradí už 15. Tradičného vianočného jarmoku. Pripravených bude viac ako 100 stánkov, ktoré zaplnia Námestie sv. Egídia.

Ilustračný obrázok k článku Atmosféra sviatkov v Poprade: Vianočný jarmok otvorí svoje dvere už v piatok
Foto: Martin Sýkora

Tradície a ľudová umelecká výroba

Na jarmoku, ktorý bude patriť najmä ľudovo–umeleckej výrobe a prezentácii ľudových tradícií, sa predvedú remeselníci a predajcovia z celého Slovenska – predstavia sa aj hostia z okolitých štátov. „Nebudú chýbať stánky s vianočnými dekoračnými predmetmi, výrobky z včelieho vosku, drevené a prútené výrobky, ručne fúkané a zdobené sklenené ozdoby, šité vianočné hračky, ľudovo-umelecká keramika, vianočné stromčeky, drevené betlehemy a pod.,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Okrem samotných stánkov sa návštevníci môžu tešiť na pestrý sprievodný program, v ktorom sa predstavia:
DFS VENČEK a DFS CINDRUŠKA, FS PODPOĽANEC, STARÁ ŠKOLA VAGONÁR, BOBÁŇOVCI Z TERCHOVEJ, DH TATRAMAT, zábavná skupina BRAVO, MARCELA LAIFEROVÁ a rocková skupina AYA.

XIII. Tradičný vianočný jarmok v Poprade
19
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Nebude chýbať zabíjačka

V sobotu dopoludnia nebude v centre Popradu chýbať ukážka pravej dedinskej zabíjačky s ochutnávkou. Na jarmoku sa ukážu aj rozprávkové bytosti na chodúliach a vodník bude strážiť svoje ryby vo fontáne. Tradičný vianočný jarmok je jedným z 33 podujatí, ktoré sú súčasťou zimného festivalu POPRADSKÉ VIANOCE. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM