Monika Vengrínová Rôzne

Azylový dom ustúpi futbalovému ihrisku: Jeho obyvateľom začali v Poprade stavať nové byty

Výstavba sociálnych bytov v areáli Zariadenia sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade sa začala. Po dokončení budú byty určené sociálne slabším a neprispôsobivým rodinám, ktoré sa musia vysťahovať z azylového domu v Spišskej Sobote. Na jeho mieste bude stáť tréningová plocha pre futbalistov.

Ilustračný obrázok k článku Azylový dom ustúpi futbalovému ihrisku: Jeho obyvateľom začali v Poprade stavať nové byty
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Stavenisko odovzdala zhotoviteľovi, víťazovi verejnej súťaže, samospráva už minulý týždeň. „Stala sa ním spoločnosť CHEMOSTAV, a. s., Poprad. Jej úlohou bude do 180 dní postaviť pavlačový dvojpodlažný objekt s plochou strechou, bez podpivničenia, s 30 bytovými jednotkami, ktoré budú slúžiť pre sociálne slabšie a neprispôsobivé rodiny,“ informovala Kristína Horáková z odboru výstavby Mestského úradu (MsÚ) v Poprade.

Byty budú stáť 635 tisíc eur

V rozpočte na rok 2014 bolo na stavbu sociálnych bytov na Levočskej ulici vyčlenených viac ako milión eur, víťazná najnižšia ponuka predložená vo verejnej súťaži bola vyše 635 tisíc eur. Zhotoviteľ využil priaznivé počasie a ihneď po odovzdaní staveniska začal s prvými prípravnými prácami.

„Po dokončení stavby budú sociálne byty určené pre obyvateľov azylového domu v Spišskej Sobote, ktorý bude následne asanovaný, pretože tento priestor bude súčasťou tréningovej plochy Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu,“ doplnil Emil Kostelničák z organizačného odboru MsÚ. Mesto Poprad a Slovenský futbalový zväz svoj spoločný postup koordinujú tak, aby nebola nijakým spôsobom ohrozená realizácia tréningovej plochy, ani bývania pre obyvateľov azylových domov.

V príprave sú ďalšie byty pre mladé rodiny

Mesto Poprad má pripravenú projektovú dokumentáciu aj na výstavbu ďalších tridsiatich bytov v mestskej časti Matejovce. V tomto prípade pôjde o nájomné bývanie určené predovšetkým mladým rodinám s deťmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM