Michal Majer Hokej

Barani nabrali na rohy kamzíkov

HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 6:4 (1:1, 4:2, 1:1)

Góly: 21. a 51. Hlinka, 18. Lažo, 24. Sýkora, 26. Cebák, 32. Weissmann – 2. a 32. Lapšanský, 39. a 58. Kmiť. Rozhodcovia Gašparík – Bundil, Horínek, vylúčení 7:6, presilovky 2:1, v oslabení 1:0, zmeny: 26. Klempa za Melicherčíka (Poprad), 2681 divákov.

Príchodom Laža a Weissmanna vzrástla útočná sila ‚baranov‘ a nebola to len teória. Obaja si zapísali v zápase aj góly v búrlivej druhej tretine, ktorá zdvihla adrenalín u všetkých divákov. Bolo v nej všetko, čo si môže hokejový priaznivec želať, dokonca aj málo vídaná kuriozita, keď hostia hrali presilovku o dvoch hráčov, no inkasovali gól z hokejky Cebáka. Na domácich sa zreteľne prejavila veľká túžba po troch prehratých vzájomných zápasoch konečne nad Popradom vyhrať. V úvodnej minúte ‚kamzíkom‘ nepožičali puk, zamkli ich v tretine, no v 2. min sa puk zatrepotal na inej strane. Najskôr Lapšanský trafil žŕdku a vzápätí šikovne prvýkrát prekonal Šimonoviča.

Až v 18. min sa zrodil vyrovnávajúci gól, Lažo z pomerne veľkého uhla využil zakrytý výhľad Melicherčíka a nad lapačkou našiel nekrytý priestor. Takmer sa k nemu pridal o pár sekúnd neskôr Hvila s bombou a zvoniacou žŕdkou. Druhá tretina si zaslúžila veľa kvetnatých prívlastkov, v 21. min Hlinka z otočky prekonal Melicherčíka druhý raz a keď Sýkora v 24. min tečoval šikovne strelu Cebáka v presilovke, optimizmus domácich narástol. Nepríjemný úder museli stráviť ‚kamzíci‘ v 26. min, presilovku o dvoch hráčov nevyužili a dokonca pri nej pykali. Vtedy sa prejavila aj nezlomnosť hostí, naďalej bojovali, nezlomili sa a povzbudilo ich nepremenené trestné strieľanie domáceho Petra za faul Suchého.

Lapšanský sa dočkal aj druhého gólu, presnou strelou v 32. min prekvapil Šimonoviča a aj keď si Weissmann zblízka zapísal svoj prvý gól v drese ‚baranov‘, posledné slovo v tretine patrilo hosťom, najskôr so žŕdkou Kramára, a potom s gólom Kmiťa, keď ležiac na zemi znížil v 39. min na prijateľný rozdiel dvoch gólov. Tretia tretina už trpela na ‚suchoty‘, odklial ich až Hlinka v 51. min, keď si šikovne počkal, prinútil brankára Klempu ľahnúť si na ľad a pohodlne ponad neho vsietil mimoriadne dôležitý gól. Záverečnú bodku síce udelil vzrušujúcemu zápasu v 58. min Kmiť, no na nejaký zvrat už bolo neskoro, aj keď v záverečnej minúte mohol drámu vyšperkovať Kmiť.

Zdroj: TASR

Barani nabrali na rohy kamzíkov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM