Peter Handzuš Hokej

Barani pokazili Krotákovi oslavu

Hokejová Tipsport extraliga sa v piatok rozlúčila s rokom 2011 zápasmi 34. kola, v novom roku pokračuje 35. kolom v utorok 3. januára.

HK AutoFinance Poprad – HC'05 Banská Bystrica 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Góly: 10. Rapáč, 38. Suchý – 20. Grman, 35. Hvila, 46. Jokila, 48. Bambúch. Rozhodovali: Grečko – Gajan, V. Snášel, vylúčení: 4:9, navyše: Kútny 5+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2765 divákov.

Zostavy:

HK AutoFinance Poprad: Melicherčík – D. Brejčák, Suchý, Fabian, Kovačevič, Novotný, Jáchym, Kramár – Vandas, Koskinen, Kuľha – Škovira, Kmiť, Vaic – Svitana, Kroták, R. Rapáč – Paločko, Hlinka, Takáč – Homa.

HC'05 Banská Bystrica: Chorošun – Cuník, Kubka, Beňa, Grman, Bambúch, Brňák – Hvila, Jokila, Hričina – Kokavec, Heizer, Kristoffersson – Marcinek, Češík, Kútny – Lamper.

Stretnutiu predchádzal slávnostný ceremoniál zorganizovaný pre popradského kapitána Arneho Krotáka, ktorý odohral 1000 zápasov v slovenskej extralige. Hoci sa v úvodnej šanci ocitol hosťujúci Kútny, opraty zápasu prevzali domáci. Bystričania sa pod tlakom dopúšťali nedovolených zákrokov, čím darovali domácim výhodu niekoľkých presiloviek. Brankár Chorošun spočiatku odolával, ale v 10. minúte bol už prikrátky na strelu Kuľhu, ktorú šikovne tečoval Rapáč. Popradčania naďalej hýrili aktivitou, ale ďalšie sľubné šance využiť nedokázali. V závere prvej časti sa k slovu prihlásili aj hostia a horúco bolo pre zmenu pred Melicherčíkom. Ich niekoľkominútová aktivita vyvrcholila vyrovnávajúcim gólom v 20. minúte, keď Grman spoza kruhu prestrelil Melicherčíka.

Prostredné dejstvo začalo viac ako štvorminútovou presilovkou Popradčanov, ktorú však zahrali veľmi nesúrodo, bez vážnejšej gólovej šance. Sebavedomo hrajúci Bystričania využili psychickú výhodu na druhý gól v 35. minúte, keď Hvila v presilovke z prvej namieril do čierneho. Domáci však dokázali rýchlo vyrovnať, keď sa v skrumáži pred Chorošunom najlepšie zorientoval Suchý a doklepol puk za čiaru.

Hosťom vyšiel dokonale vstup do záverečnej tretiny keď sa dostali do dvojgólového vedenia. V 46. minúte do šťastím skóroval Jokila, keď sa vyrazený puk od Melicherčíka odrazil od jeho tela do bránky a o dve minúty nato vyslal presný projektil Bambúch. Bystričania v ďalších minútach dôsledne bránili a nepúšťali často Popradčanov do vyložených šancí. Domáci 5 minút pred koncom na chvíľu odvolali brankára, ale ani power-play im nepomohla k zdramatizovaniu stretnutia.

Video zo zápasu:

Video z tlačovej konferencie je pod článkom.

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

Barani pokazili Krotákovi oslavu
1
Galéria
HK AF Poprad vs. HK Banská Bystrica
46
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM