Peter Handzuš Futbal

Barážový zápas Popradu nevyšiel. Do 1. ligy postupuje Ružomberok

V stredu odohrali v Liptovskom MIkuláši starší dorastenci MFK Ružomberok a FK Poprad barážový zápas o postup do 1. ligy.

Ilustračný obrázok k článku Barážový zápas Popradu nevyšiel. Do 1. ligy postupuje Ružomberok
Foto: Peter Handzuš

Na neutrálnom trávniku futbalového štadióna MFK Tatran Liptovský Mikuláš videla skoro tisícka divákov futbal, v ktorom dominovali hráči MFK Ružomberok. Tí sa do Popradčanov zahryzli od prvej minúty a obraz hry sa do konca zápasu veľmi nemenil. „Dnes sme smutní my. Bol to rozhodujúci zápas. Ale beriem to športovo, súper bol lepší. My sme sa snažili zo začiatku dodržiavať defenzívnu taktiku, ale postupne sa prejavovala kvalita súpera, ktorý nás herne prevýšil. Zaslúžené víťazstvo hostí, gratulujem im k postupu,“ zhodnotil barážový zápas tréner Popradu Stanislav Koch.

Parkovisko a lúku pred štadiónom zaplnili autobusy a autá z Popradu aj z Ružomberka. Dobrú atmosféru na futbale tak vytvorili fanúšikovia oboch tímov. Šťastnejší boli tí z Ružomberka, no ani popradskí fans sa nedali zahanbiť a skandovali meno svojho tímu aj po prehratom zápase. „Chýbala nám nebezpečnosť vpredu. Veľmi málo sme strieľali na bránu a prakticky sme sa ani nedostali do šestnástky. Ďakujem fanúšikom, že nás prišli podporiť a mrzí ma to, že sme ich sklamali,“ povedal po zápase smutný Popradčan Marek Turlík.

Do najvyššej mládežníckej súťaže na Slovensku po výhre 3:0 nad Popradom postupujú futbalisti Ružomberka. Tréner Vladimír Helbich neskrýval po zápase radosť z postupu. „Výsledok bol jednoznačný, ale nebolo to také jednoduché. Kvôli chclapcom, ktorí dreli a makali celý rok som veľmi šťastný. Naozaj si zaslúžia postup,“ povedal spokojný tréner Ružomberka Vladimír Helbich.

MFK Ružomberok U19 – FK Poprad U19 3:0 (1:0)
Góly: 36. Omasta, 62. Kudlička, 90. Bartoš
ŽK: Vávro – Šomšák, Diabelko, Kolesár
960 divákov

MFK Ružomberok - FK Poprad 3:0
81
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM