Slavo Petrus Basketbal

Basketbalisti Iskry odohrali vo Svite prípravný turnaj: Baťov pohár v rukách Nyíregyházy

Basketbalisti Iskry Svit neobhájili minuloročné prvenstvo v turnaji o Baťov pohár. Nad ich sily bolo družstvo Marso Nyíregyháza z Maďarska.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti Iskry odohrali vo Svite prípravný turnaj: Baťov pohár v rukách Nyíregyházy
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Na 2. ročníku turnaja o Baťov pohár, ktorý sa uskutočnil v Iskra Aréne počas uplynulého týždňa, sa okrem domácich a spomínaných basketbalistov Nyíregyházy zúčastnil aj český BK Lions Jindřichův Hradec a susedná Spišská Nová Ves.

V prvý hrací deň sa zrodili tieto výsledky: Nyíregyháza – Spišská Nová Ves 75:66 a Svit – Jindřichův Hradec 86:83. Za Svit bodovali Lakeem Jackson 25 bodov + 13 doskokov, Dave Coley 24, Rudy Jugo 8, Martins Berkis a Jopo Vojtek po 7, Martin Míčka a Bruno Celebija po 6 a Roman Findura 3.

V druhý deň, v piatok, sa najprv stretla Spišská Nová Ves s Jindřichovým Hradcom, ktorý porazila tesne 72:70. Vo večernom zápase podľahli domáce „medvede“ neskoršiemu víťazovi z Maďarska 74:85. Najlepšími strelcami domácich boli Jackson 26, Berkis 17 a Coley 9.

Po piatku bolo jasné, že prvenstvo získa Nyíregyháza a posledné miesto na turnaji obsadí Jindřichův Hradec, bez ohľadu na ich sobotňajší vzájomný zápas, ktorý sa skončil trochu prekvapujúco víťazstvom českého výberu 87:80. V poslednom zápase turnaja si družstvá Svitu a Spišskej Novej Vsi zahrali o konečné 2., resp. 3. miesto. V ňom ukázali väčšiu kvalitu zverenci trénera Rudolfa Juga, keď Spišiakov porazili vysoko 91:61 a obsadili tak druhú priečku.

Konečné poradie:

1. Nyíregyháza
2. Svit
3. Spišská Nová Ves
4. Jindřichův Hra­dec

Výkon a hru celého tímu po turnaji zhodnotil najvyšší hráč Iskry Svit Jozef Vojtek: „Za tri dni odohralo každé družstvo po tri náročné zápasy, ktoré ubrali každému sily. My ešte máme na čom pracovať, tieto zápasy ukázali, že nám viazne kolektívna hra. Vo Svite je polovica nových hráčov a tak ako ja aj, ostatní hráči si zvykajú a verím, že do začiatku sezóny to dáme do poriadku. Spokojný som s priestorom, ktorý dostávam na palubovke, pretože Svit nemá klasického centra. Škoda, že sme turnaj nevyhrali. Maďari nás porazili v posledných troch, štyroch minútach zápasu, veľmi sme chceli vyhrať.“

Basketbalisti Iskry odohrali vo Svite prípravný turnaj: Baťov pohár v rukách Nyí
10
Galéria
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM