Peter Handzuš Basketbal

Basketbalisti Svitu plnia Iskra Arénu: Vedenie klubu je spokojné

Vedenie klubu aj fanúšikovia Iskry Svit môžu byť s prvou polovicou základnej časti Eurovia SBL spokojní.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti Svitu plnia Iskra Arénu: Vedenie klubu je spokojné
Foto: Peter Handzuš

Basketbalisti Iskry Svit odohrali prvú polovicu základnej časti Eurovia SBL. Ich bojovné výkony odmieňajú fanúšikovia tým, že počas zápasov pod Tatrami zapĺňajú halu a vytváraju tak Iskre skutočne domácu atmosféru. Tím vedie Michal Madzin, pre ktorého to je veľká výzva. Pod jeho taktovkou hrajú skúsení zahraniční hráči aj mladí chlapci, pre ktorých je to takisto veľká škola. Prezident klubu Ján Drobný hodnotí úvod sezóny pozitívne, i keď priznáva, že bol pripravený aj na iný vývoj: „Máme veľmi dobrý pocit z našej hry, z celého tímu. Vyšlo viacero faktorov. Boli sme pripravení na viacero scenárov. Ale ten vývoj je pozitívny. Tím je dobre poskladaný, je dobre vedený. Vyšli nám kroky, ktoré sme urobili.“

Sviťania v prvej polovici základnej časti doma prehrali len dvakrát. Výkon, ktorí basketbalisti predvádzajú hlavne na domácej palubovke, predčili všetky predsezónne očakávania. Prezident klubu Ján Drobný verí, že domáce výhry nie sú náhodné: „Keď si uvedomíme, akí hráči tu hrajú a akí hráči tu hrali, tak to nie je až také prekvapivé. Napríklad Eric Palm dostal tento tím na takú úroveň, že sme mohli konkurovať silným tímom,“ dodal Ján Drobný.

Foto: Peter Handzuš

Nástupcom Erica Palma v tíme by mal byť Javier Gonzales, ktorý do Svitu prišiel koncom novebra. Portoričan nemal ideálny vstup do prvých zápasov v drese Iskry, ale jeho výkony sa zo zápasu na zápas zlepšujú. „Nik nemá ideálny začiatok, ak príde do nového tímu v rozbehnutej sezóne, ale ukazuje veľkú kvalitu. Ale nie je to o jednom hráčovi. Sme spokojní s herným prejavom aj so zložením celého tímu. Tento tím nie je postavený iba pre túto sezónu,“ prezradil prezident Iskry Svit.

Horná časť tabuľky je pomerne vyrovnaná. Okupujú ju silné a ambiciózne tímy. Pre Iskru je dôležitejšie ísť od zápasu k zápasu, ako pomýšľať na konkrétne miesto v tabuľke. „Neše ciele sú dlhodobé. Chceme stabilizovať tento tím, zvyšovať výkonnosť mladých hráčov, hlavne domácich a postupne, o rok, o dva, o tri, zaútočiť možno aj na majstrovský titul,“ uzavrel Drobný.

Fanúšikovia uvidia hrať Iskru doma až 18. januára. Dovtedy sa predstavia len na ihriskách súperov. Prvý zápas v roku 2017 odohrá Iskra 4. januára v Lučenci. Potom pocestuje 7. januára do Levíc a o týždeň 14. januára na Inter.

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM