Martin Sýkora Basketbal

Popradčanky víťazne: Slovan padol a BAM pôjde na Bystricu o 5. miesto

Popradské basketbalistky uzavreli zápasovú sériu s bratislavským Slovanom víťazne. V domácom prostredí dokázali dominovať aj tretí krát a zabojujú o konečné 5. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky víťazne: Slovan padol a BAM pôjde na Bystricu o 5. miesto
Foto: Peter Handzuš

Basketbalistky BAM Poprad vyhrali v treťom zápase skupiny o 5.-8. miesto extraligy nad Slovanom Bratislava 69:54 a v sérii hranej na tri víťazstvá 3:2.

Popradčanky ukončili sériu

Popradčanky po tesnej prehre v Bratislave a vyrovnaní série na 2:2 chceli na domácej palubovke jednoznačne potvrdiť svoje ambície. Na celkové 5. miesto si brúsili zuby od začiatku sezóny. 5. zápas začali lepšie basketbalové akademičky, Slovan v stretnutí nepustili do vedenia ani raz. Postupne si vypracovali polčasový 10-bodový náskok. Tréner Černický postupne prestriedal celú lavičku, na ihrisku však nechýbali, ktoré udreli v rozhodujúcich momentoch. Najmä 16-bodové Petríková s Ivančákovou mali pripravený strelecký pušný prach.

„Slovan hral dobre hlavne v domácom prostredí, kde sme naň nevedeli nájsť recept. Za celú sezónu si však 5. miesto zaslúžime. O sérii rozhodlo domáce prostredie. Zápas sme od začiatku kontrolovali. V obrane aj v útoku to bolo OK. Zahrali si všetky hráčky, potiahli to naše kľúčové dievčatá. Sme spokojní,“ konštatoval tréner BAM Poprad Milan Černický.

„Nečakali sme, že to bude na 5 zápasov. My u nich hrať nevieme, napriek tomu si myslím, že sme lepší tím ako súper. Pomohlo nám, že sme rozhodujúci duel hrali doma,“ hodnotila Zuzana Ivančáková.

V druhom polčase sa popradský basketbalový stroj rozbehol naplno. Bodové manko Bratislavčaniek narastalo, pod košom sa čoraz menej presadzovala Talajková, ktorá sa nakoniec aj vyfaulovala a o výsledku bolo prakticky rozhodnuté. „V ženskom basketbale je 10 bodov dosť veľký rozdiel, ťažko sa to naháňa. Jasné, že môžu padnúť dve – tri trojky. Boli sme o niečo lepší a potom sme to natiahli na 18 bodov,“ komentoval Černický. Poprad nakoniec zvíťazil o 15 bodov a uzavrel zápasové sériu na 3:2.

BAM Poprad – Slovan Bratislava 69:54 (37:27)
Najviac bodov: Ivančáková, Petríková po 16, Hadačová 11 – Oštádalová 17, Dulová 10, Talajková 8
(na zápasy 3:2)

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: YouTube.com

Posledným súperom Banská Bystrica

BAM Poprad teda pokračuje v súbojoch v najvyššej slovenskej basketbalovej súťaži. V boji o celkové 5. miesto vyzvú podtatranské dievčatá Banskú Bystricu.

„Budeme sa pripravovať ako v play-off. Síce je to o 5. miesto, ale liga bola rozdelená na dve štvorky – tú lepšiu a tú, kde hráme my. Rozdáme si to s Bystricou. Pre niekoho je 5. miesto nezaujímavé, ale pre mňa áno,“ zdôraznil sezónnu métu popradský lodivod. Popradčanky si na Bystricu jednoznačne veria. „Sa tešíme a dúfam, že to zvládneme a budeme piate. Tak sme to chceli, bol to náš cieľ ešte pred sezónou,“ uzavrela Ivančáková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM