Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky kráčajú za svojim cieľom: V Poprade sa prekvapenie nekonalo

Popradské basketbalistky po vyradení vo štvrťfinále najvyššej slovenskej súťaže majú jednoznačný cieľ - 5. miesto. V ceste im stojí bratislavský Slovan.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky kráčajú za svojim cieľom: V Poprade sa prekvapenie nekonalo
Foto: Peter Handzuš

BAM Poprad si v súboji o 5. miesto meria sily so Slovanom Bratislava. Po domácej výhre Popradčanky v Bratislave prehrali a za vyrovnaného stavu v sérii privítali na domácej palubovke súperky s jednoznačným cieľom – zvíťaziť.

Cesta za druhým víťazstvom v sérii nebola jednoduchá, napriek tomu, že si hostiteľky na Bratislavčanky oprávnene verili. V polčase si Poprad vypracoval nie výrazný 7-bodový odstup. Problémy robila mládežníckym akademičkám pod košom Talajková, ktorá sa bola s 21 bodmi najlepšou strelkyňou zápasu.

V druhej polovici stretnutia sa po kolektívnom výkone, podporeným dôležitými bodmi Ivančákovej a Theiner, BAM dostal do rozhodujúceho bodového trháku, ktorý už z rúk nepustil. Poprad porazil bratislavský Slovan o 16 bodov a v sérii na tri víťazné zápasy vedie 2:1. „Boli tam aj dobré veci, samozrejme aj chyby, ale treba uznať aj kvalitu súpera. Má pod košom skúsenú Talajkovú, ktorá je skúsená a dobrá hráčka. My sme spokojní s výsledkom,“ konštatoval po zápase tréner BAM Poprad Milan Černický.

Štvrtý zápas série sa odohrá opäť v hlavnom meste. Podtatranské basketbalistky, vedomé si úlohy favorita, chcú v Bratislave sériu ukončiť. „V Bratislave chceme potvrdiť, že vyhrávame 2:1 na zápasy. Škoda, lebo to mohlo byť 3:0. Myslím, že sme na tom kvalitatívne lepšie ako súper. Len to treba potvrdiť na ihrisku tak, ako v dnešnom zápase,“ dodal Černický.

3. zápas o 5.-8. miesto
BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 62:46 (37:30)
Najviac bodov: Ivančáková 14, A. Theinerová 12, Hadačová, Husárová po 10 – Talajková 21, Paulovičová 8, Sedláčková 7
(na zápasy 2:1)

Basketbal: BAM Poprad - Slovan Bratislava
49
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM