Peter Handzuš Basketbal

Basketbalistky naplno proti GA: Prehra po sympatickom výkone celého tímu

Zápas proti GA Košice býva pre každý tím výzvou. Mladé Popradčanky sa svojej šance chopili a pred domácimi divákmi ukázali, že im bojovnosť nechýba.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky naplno proti GA: Prehra po sympatickom výkone celého tímu
Foto: Peter Handzuš

Do zápasu, ktorý odohrali v neobvykle v pondelok, vstúpili basketbalistky Popradu nebojácne. Výšková prevaha Good Angels a ich skúsenosti sa však len snahou mladého tímu prekonať nedajú.

“Náš dnešný výkon bol ovplyvnený ťažkým programom, ktorý sme absovovali za posledný týždeň. Za deväť dní sme odohrali štvrtý zápas. V zápase boli aj dobré momenty, ale myslím že viac bolo tých zlých. Páči sa mi basketbal, ktorý Poprad hrá. Je organizovaný, behavý. Je dobre, že mladé dievčatá dostávajú príležitosť a sú schopné ju využívať,” zhodnotil vystúpenie Košičaniek v Poprade tréner Peter Jankovič.

V prvej polovici zápasu sa BAMka držala na dostrel majstrovi z Košíc. Po prestávke sa už náskok hostí pomaly navyšoval na konečných 22 bodov, čo je vzhľadom na kvalitu GA prijateľné. “Začiatok zápasu bol z našej strany veľmi dobrý. Potom sa prejavila fyzická sila Košíc, hlavne pod košom. Snaha z našej strany bola, ale chýba tam samozrejme trocha kvality. To, ako dievčatá zahrali, bola dobrá príprava pre naše ďalšie zápasy,” konštatoval domáci tréner Milan Černický.

BAM Poprad – GOOD ANGELS Košice
66
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Pre hráčky je dôežité, aby na takýto zápas nastúpili motivované. “Nabádal som ich, aby hrali odvážne, rýchlo dopredu, kto je voľný nech strieľa. Pre mladé baby to je určite veľká skúsenosť, ktorá ich môže posunúť ďalej,” uviedol Milan Černický.

Jeho slová potvrdila aj hráčka Dominika Drobná, ktora v zápase nazbierala 13 bodov: “Šli sme do zápasu dobre namotivované. Tréner nás dobre pripravil. Takýmto zápasom zbierame cenné skúsenosti a musíme si tieto zápasy užívať, lebo hráme proti kvalitným hráčkam.” A ako tréner nabudí mladé hráčky na zápas proti Good Angels? “Hovorí nám o tom, že je to dobrá šanca ukázať sa. Ukázať, čo je v nás, ukázať, čo máme natrénované. Tréner nám dal šancu a my sme ju využili,” dodala po dobrom zápase v popradskom drese Dominika Drobná.

BAM Poprad – GOOD ANGELS Košice 44:66 (18:20, 6:14, 12:14, 8:18)
Najviac bodov: Drobná 13, Ivančáková 7, Grigerová 6 – Sarauskaite 17, Peters 16, Bálintová 7

Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM