Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky v boji o piate miesto: Poprad doma zdolal Nitru v samotnom závere

Popradské basketbalistky v boji o piatej miesto najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže privítali v stredu (4.4.) na domácej palubovke dievčatá z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky v boji o piate miesto: Poprad doma zdolal Nitru v samotnom závere
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Sezóna pod deravými košmi ešte neskončila. Poprad po vyradení bratislavského Slovana čaká posledná sezónna séria proti Nitre v boji o piate miesto v slovenskej najvyššej basketbalovej súťaži. Výhodu prvého zápasu v domácom prostredí mali Popradčanky, ale v prvom polčase im to veľmi nešlo. Nepresná streľba a húževnatosť nitrianskych dievčat sa podpísala na vyrovnanej prvej polovici stretnutia. Po prestávke sa hosťujúce dievčatá dostali do 6-bodového náskoku, čo pre Poprad znamenalo rozsvietenie výstražnej kontrolky. Tá postupne zhasla 5 minút pred koncom stretnutia. Presnými zásahmi Kudličkovej s Filičkovou sa BAM dotiahol na Nitru a aj vďaka skúsenostiam a bodom Kupčíkovej stretnutie dopadlo v prospech domácich.

Basketbalistky BAM Poprad vyhrali v prvom zápase o 5. miesto extraligy nad BKM Junior SPU Nitra 67:62 a v sérii hranej na dve víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

BAM Poprad – BKM Junior SPU Nitra 67:62 (26:26)
Najviac bodov: Kudličková 17, Filičková 15, Kupčíková 14 – Fehérová 19, Martišková 16, Horvátová, Dubeňová po 8

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM