Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky zaznamenali dôležité víťazstvo: Šamorín v Poprade padol

Pod podtatranskými deravými košmi vybojovali popradské basketbalistky dôležité body do tabuľky proti dievčatám zo Šamorína. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky zaznamenali dôležité víťazstvo: Šamorín v Poprade padol
Foto: Peter Handzuš

Basketbalistky BAM Poprad privítali nevyspytateľný Šamorín v 7. kole najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže. Popradčanky sa na súperky veľmi dobre pripravili. „Chceli sme hrať vo vysokom tempe, pretože Šamorín má užší káder,“ prezradil tréner BAM Poprad Milan Černický. Jeho zverenkyniam vyšiel najmä úvod víťazného zápasu. „Bol to ťažký zápas po dlhom cestovaní. Dievčatá zaspali začiatok a ani v ďalšom priebehu sa nechceli prebrať. Zápas sme si prehrali samé. Mali sme aj dobré úseky, ale bez obrany sa to nedá. Zasekli sme sa v útoku a nikomu z nás tento zápas nevyšiel,“ konštatovala asistentka trénera ŠBK Šamorín Timea Sujová. Napriek tomu v polovici stretnutia domáce dievčatá viedli len o 3 body.

BAM Poprad – ŠBK Šamorín 61:52 (37:34)
41
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V druhom polčase sa lámal zápas na obrannej a podkošovej aktivite, ktorú lepšie zvládli hostiteľky. „Celý čas sme mali veľmi zlú obranu. Snažili sme sa to zlepšiť, ale nepadalo nám to ani v útoku a preto sme sklamané. Verili sme, že v Poprade vyhráme, ale nevyšlo nám to,“ povedala hráčka ŠBK Alexandra Hašková. Poprad si hral svoje, využíval podkošovú výškovú prevahu a postupne zvyšoval svoj náskok. „Na tento zápas sme sa veľmi tešili a zodpovedne sme sa na naň pripravovali. Bol to pekný zápas aj pre divákov a hlavne sme si to víťazstvo užívali my. Po horšom úvode sme začali hrať kolektívnejšie a to bol kľúč k úspechu,“ vysvetlila cestu za víťazstvom hráčka BAM Lucia Hadačová. Spokojnosť s víťazstvom a plným bodovým ziskom neskrýval po zápase tréner domácim basketbalistiek. „Očakávali sme ťažký zápas a kľúčom úspechu bolo, že sme ich najnebezpečnejšiu hráčku ubránili na osem bodov. Mali sme výškovú prevahu a zabrali naše podkošové hráčky. Zo začiatku mal Šamorín vysoké percento úspešnosti streľby, ale našou bojovnosťou sme ten zápas dokázali zvládnuť. Chceli sme vyhrať a našim cieľom je dosiahnuť štvrté miesto. Máme to dobre rozbehnuté a je len na nás, ako to zvládneme,“ uzavrel Černický.

BAM Poprad – ŠBK Šamorín 61:52 (37:34)
Najviac bodov: Hadačová 15, Kudličková 13, Filičková 11 – Hašková 15, Slezáriková 14, Marcová a Beronjová po 8

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM