Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky zdolali aj Banskú Bystricu a vo vyraďovačke vyzvú Šamorín

Pod popradskými deravými košmi odohrali dievčatá BAM Poprad posledný zápas nadstavbovej časti, ktorý rozhodol o tom, s kým sa stretnú v ďalších ligových súbojoch.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky zdolali aj Banskú Bystricu a vo vyraďovačke vyzvú Šamorín
Foto: Peter Handzuš

Popradské basketbalistky urobili rozhodujúci krok smerom k ďalším bojom v najvyššej slovenskej ženskej basketbalovej súťaže. V priamom súboji o 5. miesto privítali dievčatá z Banskej Bystrice. Posledný zápas nadstavbovej časti začali lepšie hostiteľky. Najprv síce prehrávali, ale postupne sa prejavili hernými zbraňami – boli basketbalovejšie a lepšie im fungovala obrana. Po prvej štvrtine si Poprad vypracoval 5-bodový náskok, o ktorý už neprišiel. Na body chudobná druhá desaťminútovka bola pomerne vyrovnaná, oba celky bránili zubami-nechtami. V polčasovej prestávke svietil na tabuli stav 32:27.

Druhý polčas bol viditeľne fyzickejší a agresívnejší. Súboje pod obomi košmi boli skoro vyrovnané. O niečo navrch mali predsa len Popradčanky. Rozstrieľala sa Theiner a s dôležitými bodmi Ivančákovej BAM pomaly zvyšoval vedenie, ktoré sa vyšplhalo na 10-bodový rozdiel. Dramatický záver hostiteľky nepripustili. Zvrátiť stav sa nepodarilo ani najlepšej bystrickej strelkyni Verlíkovej. BAM Poprad porazil Banskú Bystricu a po nadstavbovej časti si zabezpečil 5. miesto.

BAM Poprad – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 64:54 (32:27)
Najviac bodov: Theinerová 20, Ivančáková, Petríková po 13 – Verlíková 10, Matejčíková, Piperková po 7

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com

„Začiatok zápasu bol z našej strany veľmi dobrý. Dali sme štyri trojky, bolo to o basketbale. Potom to už bol boj. Bystrica trošku pritvrdila, aj my sme museli a bolo to také bojovné. Naše dievčatá zvládli, aj keď tam boli chyby v obrane a straty lopty. Napriek tomu si zaslúžia pochvalu. Splnili sme náš dlhodobý cieľ – chceli sme skončiť na piatom mieste a to sa nám podarilo,“ hodnotil stretnutie tréner BAM Poprad Milan Černický.

Najlepšou strelkyňou zápasu bola 20-bodová Angelika Theiner, ktorá najmä v druhom polčase strieľala úspešne trestné hody a nedovolila súperkám zmazať bodový odstup. „Je to také zadosťučinenie za absolvované tréningy. Som rada, že to tam konečne padalo, pretože dosť sme sa trápili v predošlých zápasoch. Konečne sa to prejavilo aj na úspešnosti streľby,“ konštatovala Theiner.

Foto: Peter Handzuš

Víťazstvom nad Banskou Bystricou sa Poprad vyhol sérii zápasov s Ružomberkom. O postup do semifinále vyzve Šamorín, s ktorým v tejto sezóne odohral dva vyrovnané zápasy.

„Sme tam odohrali dobrý zápas, prehrali sme tam o 4 body, doma o 12 po zlom výkone. Veríme si na nich. Máme víťaznú sériu a určite nám pomohlo aj dnešné víťazstvo. Hrá sa na dva víťazné zápasy. Hneď ten prvý bude kľúčový,“ povedal Černický. To, že Popradčanky si veria potvrdila aj skúsená Theiner. „Šamorín sa ešte posilnil o reprezentantky, je to dosť kvalitné družstvo. My sa pobijeme a všetko bude tak ako má byť. Musíme sa odpichnúť od obrany. Ak ich neprekvapíme, určite ich potrápime,“ uzavrela Angelika Theiner.

Basketbal: BAM Poprad - Banská Bystrica 03/2017 64:54
1
Galéria

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM