Šport

Basketbalistky zo SŠUDT v Poprade medzi celoštátnou elitou: Náš kraj budú reprezentovať na športovej olympiáde

Život študenta to nie je len vyučovanie, skúšanie, písomky a dlhé hodiny nad knihami. Do mozaiky dňa si mnohí stredoškoláci vkladajú aj „kamienky športu“. Stopercentne to platí o dievčatách – basketbalistkách zo Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky zo SŠUDT v Poprade medzi celoštátnou elitou: Náš kraj budú reprezentovať na športovej olympiáde
Zdroj: Dnes24.sk

Družstvo pod hlavičkou tejto školy bude reprezentovať Prešovský kraj na majstrovstvách Slovenska v basketbale žiačok stredných škôl. Podujatie pod názvom Gaudeamus igitur 2015 sa bude konať od 5. do 7. mája v Trnave.

Postupu do celoštátneho kola predchádzali turnaje na okresnej a krajskej úrovni. Podľa slov „koučky“ Vitalije Bolozovej bolo náročnejšie okresné kolo.

Aj keď takmer všetky basketbalistky SŠUDT sú hráčkami Basketbalovej akadémie mládeže Poprad /BAMP/, ich tradičným rivalom je Obchodná akadémia. Gymnazistky po víťazstve v okresnom kole nezaváhali ani na kraji a prvenstvom si zabezpečili účasť medzi celoštátnou elitou v „slovenskom Rí­me“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM