Peter Handzuš Basketbal

Basketbalová akadémia získala prvú medailu. Zaslúžili sa o to mladšie žiačky

Uplynulý víkend 23.5.2014 - 25.5.2014 sa už od piatku rána v telocvični na ZŠsMŠ Komenského ulici v Poprade skloňovalo najčastejšie slovo basketbal. Konali sa tu totiž Majstrovstvá SR v basketbale mladších žiačok.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová akadémia získala prvú medailu. Zaslúžili sa o to mladšie žiačky
Zdroj: Dnes24.sk

BAM Poprad získala prvú medailu!
Majstrovstiev SR sa zúčastnilo šesť najlepších družstiev z celého Slovenka. Je veľmi potešiteľné, že na tento záverečný turnaj sa prebojoval aj domáci tím pod vedením trénerky Danky Mlynarovičovej.

„Som veľmi rád, že Basketbalová akadémia mládeže Poprad, ktorá píše len prvý rok svojej súťažnej histórie, dostala plnú dôveru SBA na organizáciu tak významného podujatia, ako sú Majstrovstvá SR. Viem koľko námahy a úsilia stálo všetky účastnícke tímy prebojovať sa na tento turnaj a preto sme sa snažili zabezpečiť im čo najlepšie podmienky na dosiahnutie ich vytúženej méty – zisku medaily. Verím, že všetkým dievčatám – hráčkam sa pobyt v našom meste páčil a na popradské MSR mladších žiačok 2014 budú spomínať len s úsmevom,“ povedal po turnaji prezident popradského klubu Jozef Turák.

Celý turnaj v Poprade mal vynikajúcu atmosféru. Bojovalo sa doslova do poslednej sekundy – veď o bronzovej medaile sa rozhodlo až v posledný deň v poslednom zápase a môžme povedať, že aj v posledných sekundách. O nádherné vyvrcholenie turnaja sa postarali domáce hráčky, ktoré si víťazstvom o jeden jediný bod ( 43:42) zabezpečili krásne tretie miesto. Ich súperom bol tím MBK Ružomberok.

Danka Mlynarovičová, trénerka Popradu: „Po čiernej sobote, kedy sme prehrali zápasy s B. Bystricou a Ivánkou pri Dunaji, sme boli ešte stále v hre o 3. miesto. Baby bojovali o každú loptu. Dramatický zápas sme nakoniec vydreli do víťazného konca. Dievčatá si to zaslúžili, lebo celú sezónu tvrdo a poctivo trénovali. Som rada, že Emka Rodáková a Vika Ďuráčiková sa dostali do ALL STARS, teda do 10-tky najlepších hráčok turnaja. Gratulujem dievčatám k peknému tretiemu miestu.“

Konečné poradie MSR:

1. YOUNG ANGELS 2001 Košice
2. BK ŠKP 08 Banská Bystrica
3. BAM Poprad
4. MBK Ružomberok
5. BK SOKOL Myjava
6. BO KLOKANI Ivanka pri Dunaji

Najlepšia strelkyňa turnaja: Alexandra Ciuttiová, BK SOKOL Myjava
Najužitočnejšia hráčka turnaja: Lucia Žilinská, BK ŠKP 08 Banská Bystrica
Najúspešnejší tréner turnaja: Vladimír Karnay, YA 2001 Košice

BAMP

Basketbalový turnaj dievčat v Poprade
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM